53

Η ισπανική αστυνομία ματαίωσε την τελευταία στιγμή επίθεση με εκρηκτικά που επιχείρησε να πραγματοποιήσει η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ σε πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό της Μαδρίτης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ανχελ Αθέμπες, το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως μετέδωσε το BBC, ισχυρή βόμβα είχε τοποθετηθεί σε αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Σαν Σεμπαστιάν – Μαδρίτη, ενώ είχε σχεδιαστεί να τοποθετηθεί και δεύτερη βόμβα. Ωστόσο, η αστυνομικές αρχές της Ισπανίας απέτρεψαν την τραγωδία, συλλαμβάνοντας δύο υπόπτους.

Ο ένας από τους δύο άνδρες – μέλη της ΕΤΑ έφερε μαζί του σάκο με τον δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό. Λίγο αργότερα, δόθηκε εντολή να σταματήσει η αμαξοστοιχία που κατευθυνόταν στη Μαδρίτη στο σταθμό της πόλης Μπούργκος.

Η επίθεση θα σημειωνόταν στο τρένο που θα έφθανε στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μαδρίτης στις 15:12 (τοπική ώρα), και η έκρηξη είχε προγραμματισθεί για τις 16:00 (τοπική ώρα).

«Η αστυνομία εμπόδισε αυτή η τρομοκρατική πράξη της ΕΤΑ να μετατραπεί σε τραγωδία…» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε.

Τα μέτρα ασφάλειας στη Μαδρίτη είναι αυξημένα, λόγω και των αμερικανικών προειδοποιήσεων για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα από την Αλ Κάιντα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό