Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2004 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας
Χωρίς εκπλήξεις, υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2004. Επί συνόλου 299 ψηφισάντων, 156 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, ενώ 143 κατά. Η κυβερνητική πολιτική είναι η μόνη ικανή να εξασφαλίσει τη σταθερότητα και την ανάπτυξη, δήλωσε ο Κ.Σημίτης, και επέκρινε τη ΝΔ.
Χωρίς εκπλήξεις, υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2004, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Επί συνόλου 299 ψηφισάντων, 156 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, ενώ 143 κατά.
Απών, λόγω προβλημάτων υγείας, ήταν ο βουλευτής Λευκάδας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Κτενάς.
Εκτός του συνόλου των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, τον προϋπολογισμό υπερψήφισε ο ανεξαρτητος βουλευτής Κυριάκος Σπυριούνης.
Όσον αφορά στην τοποθέτηση του ανεξάρτητου βουλευτή και προέδρου του κόμματος Δημοκρατική Αναγέννηση, ο Στέλιος Παπαθεμελής υπερψήφισε τον προϋπολογισμό, με εξαίρεση τις δαπάνες που προβλέπονται για τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Εργασίας.
Κατα του προϋπολογισμού, με εξαίρεση τις δαπάνες που αφορούν την Προεδρία της Δημοκρατίας, τάχθηκαν στο σύνολό τους οι βουλευτές της ΝΔ, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Θεόδωρος Κατσίκης.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Κεδίκογλου καταψήφισε τον προϋπολογισμό, εκτός των δαπανών για τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας, ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών.
Καταψήφισε τον προϋπολογισμό, με μόνη εξαίρεση τις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Το σύνολο του προϋπολογισμού καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Στέφανος Μάνος και Γιώργος Ψαχαρόπουλος.
Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δήλωσε: «Από τη συζήτηση καταδείχθηκε ότι η ΝΔ δεν έχει πρόγραμμα, έχει αντιφατικές και μη τεκμηριωμένες θέσεις. Από τη συζήτηση καταδείχθηκε ότι μόνο μια πολιτική υπάρχει για σταθερότητα, ανάπτυξη, άνοδο του βιοτικού επιπέδου του πολίτη, για να πάει μπροστά η χώρα: η κυβερνητική πολιτική, η πολιτική του ΠΑΣΟΚ».
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).