
Έτοιμο το νομοσχέδιο για τη διαδοχική ασφάλιση – Τον Ιανουάριο στη Βουλή
Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη διαδοχική ασφάλιση. Το νέο καθεστώς αφορά σε όσους διήνυσαν τον ασφαλιστικό τους βίο σε περισσότερα του ενός Ταμεία.
27
Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη διαδοχική ασφάλιση, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Ιανουαρίου.
Όπως αναφέρει το Βήμα, το νέο (ευνοϊκότερο από το σημερινό) καθεστώς αφορά σε όσους διήνυσαν τον ασφαλιστικό τους βίο σε περισσότερα του ενός Ταμεία.
Όπως ορίζεται στο νομοσχέδιο:
* Οι αποδοχές των ασφαλισμένων σε οποιοδήποτε Ταμείο μισθωτών θα επικαιροποιούνται με βάση το δείκτη τιμών καταναλωτή.
* Μετά τον υπολογισμό των αποδοχών σε κάθε Ταμείο, η σύνταξη θα διαμορφώνεται με τον πολλαπλασιασμό επί ένα συντελεστή για κάθε έτος ασφάλισης που διανύει ο εργαζόμενος στο κάθε Ταμείο.
* Τη σύνταξη που τελικώς θα προκύπτει θα απονέμει ο τελευταίος φορέας.
Τέλος, με άλλη διάταξη δίνεται η δυνατότητα για ταυτόχρονη συνταξιοδότηση και από δύο Ταμεία, ακόμη και αν ο ασφαλισμένος έχει συμπληρώσει το έτος ηλικίας του ενός φορέα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Η Ευρώπη «έχει περίπου έξι εβδομάδες επάρκειας» για τα καύσιμα αεροσκαφών
- Καμπανάκι στη Meta: Τα «έξυπνα» γυαλιά με αναγνώριση προσώπου μπορεί να γίνουν όπλο για κακοποιητές
- Σύμβαση για την δημιουργία νέου βρεφονηπιακού σταθμού στην Τρίπολη
- Λίβανος: Ο πρόεδρος ζητά εκεχερία πριν από τις συνομιλίες με το Ισραήλ – Συνεχίζονται οι επιθέσεις των IDF
- Κεφαλονιά: Ξεσπά η αδερφή της Μυρτούς που έχασε την ζωή της: «Αυτό είναι το πρόβλημα; Πως ντυνόταν το παιδί;»
- Παναθηναϊκός: Στη διάθεση του Μπενίτεθ οι Κοντούρης και Τουμπά ενόψει Ολυμπιακού
