
Τέσσερις όμηροι στα χέρια Τσετσένων ανταρτών κατόπιν εισβολής σε νοσοκομείο
Τσετσένοι αντάρτες εισέβαλαν στο Νταγκεστάν και αφού σκότωσαν στη διάρκεια συμπλοκής εννέα μεθοριακούς φρουρούς κατέλαβαν προσωρινά νοσοκομείο στο χωριό Σάουρι όπου κράτησαν 50 ομήρους. Οι αντάρτες κινούνται προς την Τσετσενία με τέσσερις ομήρους.
28
Περίπου 50 Τσετσένοι αντάρτες εισέβαλαν τη Δευτέρα στο Νταγκεστάν και αφότου σκότωσαν εννέα μεθοριακούς φρουρούς κατέλαβαν προσωρινά νοσοκομείο στο χωριό Σάουρι όπου κράτησαν προσωρινά 50 ομήρους. Οι αντάρτες κινούνται τώρα προς την Τσετσενία με τέσσερις ομήρους.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass οι συνοριακοί φρουροί εντόπισαν τους Τσετσένους αντάρτες μεταξύ των χωριών Σάουρι και Μοκόκ, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Πιθανολογείται ότι κατευθύνονταν προς τη Γεωργία.
Μετά τον εντοπισμό τους ακολούθησε συμπλοκή από την οποία έχασαν τη ζωή τους έως και εννέα φρουροί, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Ακολούθως, οι ανταρτές μετακινήθηκαν προς το χωριό Σάουρι όπου και εγκλωβίστηκαν.
Όπως δήλωσε στο Itar-Tass ο τοπικός διοκητής Μπασίρ Μαγκμέντοφ, οι Τσετσένοι κατέλαβαν ένα ένα νοσοκομείο στο χωριό Σάουρι, στο οποίο υπολογίζεται ότι βρίσκονταν περίπου 50 ασθενείς.
Επί τόπου έσπευσαν ρωσικές δυνάμεις επιβολής της τάξης και η επαχία Τσαντίνσκι του Νταγκεστάν κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Κατόπιν, οι αντάρτες εγκατέλειψαν το χωριό Σάουι και, σύμφωνα με τον Μπ.Μαγκμέντοφ, κινούνται προς την Τσετσενία, κρατώντας ακόμα τέσσερις ομήρους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρουμανία: Νέα θραύσματα από drone εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ρυθμίσεις χρεών: τι μας συμφέρει…
- Δημοτικές εκλογές: Πρώτη στις δημοτικές εκλογές η Φάταχ του παλαιστίνιου προέδρου Αμπάς
- Γιορτή σήμερα 27 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]
- Μίλαν – Γιουβέντους 0-0: «Ροσονέρι» και «Γηραιά Κυρία» δούλεψαν για την πρωτοπόρο Ίντερ


