38

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου η δίκη των έξι συλληφθέντων για τα επεισόδια, που προκάλεσαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το κτίριο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό 22χρονου από σφαίρα αστυνομικών.

Η αναβολή κρίθηκε απαραίτητη επειδή ο ένας τραυματισμένος αστυνομικός δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη, αφού νοσηλευόταν. Επίσης απουσίαζε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής των αστυνομικών.

Οι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους. Τα μέτρα ασφαλείας κατά την προσαγωγή τους ήταν δρακόντεια.

Στο μεταξύ, κατά τις 12 το μεσημέρι εντός του δικαστικού μεγάρου αστυνομικοί έκαναν προσαγωγές ατόμων, που είχαν μεταβεί στα Δικαστήρια, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους έξι κατηγορουμένους. Η προσαγωγή των τεσσάρων ατόμων έγινε -κατά την αστυνομία- για διακρίβωση στοιχείων και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Αργότερα, όμως, επέστρεψαν για συμπαράσταση των κατηγορουμένων στο δικαστικό μέγαρο.

Η προσαγωγή ατόμων μέσα στον χώρο των δικαστηρίων προκάλεσε την αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου, ο πρόεδρος του οποίου κ. Λαμπρινός τόνισε στους αστυνομικούς ότι εντός των δικαστηρίων δεν μπορούν να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ