Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Για απόφαση υπαγορευμένη από ξένα συμφέροντα μίλησε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος
Για ξένα συμφέροντα μίλησε ο Αλ.Γιωτόπουλος

Για απόφαση υπαγορευμένη από ξένα συμφέροντα μίλησε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

Yπαγορευμένη από ξένα συμφέροντα χαρακτήρισε την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ενώ ο Δημήτρης Κουφοντίνας επικαλέστηκε «τη γνώμη του λαού». Και για άλλους αθώους στον Κορυδαλλό μίλησε ο Γιάννης Σερίφης.

28

«Yπαγορευμένη από ξένα συμφέροντα» χαρακτήρισε την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, αμέσως μετά την ετυμηγορία επί της υπόθεσης της 17 Νοέμβρη που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Μιχάλης Μαργαρίτης.

Ο Αλ.Γιωτόπουλος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε όλες τις ενέργειες της οργάνωσης, πρόσθεσε ένα ευρύτερα πολιτικό σχόλιο: «Η σημερινή Ελλάδα του Σημίτη είναι μοντέρνα αποικία των Ηνωμένων Πολιτειών. Μακροχρόνια οι αιματηροί αγώνες για την εθνική ανεξαρτησία ξεπουλήθηκαν. Υπεύθυνα είναι όλα τα κόμματα, ο λαός ποθεί κάτι καινούριο, διαφορετικό, που δεν θα ελέγχεται από το μεγάλο κεφάλαιο».

Χριστόδουλος Ξηρός: Η απόφαση που ήθελαν οι Aμερικανοί

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος ανέφερε πως η απόφαση ήταν αυτή που ήθελαν οι Aμερικανοί και πως θα μπορούσε να είχε βγει από τις 3 Μαρτίου και δεν χρειάζονταν εννέα μήνες ακροαματικής διαδικασίας. Συμπλήρωσε ακόμα ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα ελαφρυντικά.

Κουφοντίνας: Μας ενδιαφέρει η κρίση του λαού

«Δεν μας ενδιαφέρει η κρίση του δικαστηρίου, αλλά αυτή του ελληνικού λαού», δήλωσε από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουφοντίνας αμέσως μετά την ανάγνωση της απόφασης.

Γιάννης Σερίφης: Υπάρχουν αθώοι στον Κορυδαλλό

Ο Γιάννης Σερίφης, ο οποίος απαλλάχθηκε των κατηγοριών, υποστήριξε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αθώοι στον Κορυδαλλό. «Η σκευωρία κατέρρευσε, οι λασπολόγοι αποκαλύφθηκαν, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι αθώοι μέσα», είπε.

Κούρτοβικ: Δίκαιη απόφαση για Σωτηροπούλου και άδικη για άλλους

H συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα και της Αγγελικής Σωτηροπούλου, Ιώννα Κούρτοβικ, χαρακτήρισε την απόφαση δίκαιη την Αγγ.Σωτηροπούλου και άδικη για πολλούς άλλους κατηγορουμένους.

«Το δικαστήριο δεν κατόρθωσε με την απόφασή του να αντιστοιχηθεί με όσα κατέγραψε στην ουσία της αυτή η διαδικασία, με την αλήθεια που κατέγραψε, που εισέπραξε όλη η ελληνική κοινωνία και το ίδιο το δικαστήριο και την οποία εξέφρασε πολύ χαρακτηριστικά ο πρόεδρος [Μ.Μαργαρίτης] με εκείνη την αναφορά του στα πολιτικά κίνητρα, στις πολιτικές αφετηρίες και στα οράματα των κατηγορουμένων», είπε η κ. Κούρτοβικ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για πιθανή προσφυγή των κατηγορουμένων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπογράμμισε ότι πρέπει κατ αρχήν να εξαντληθούν όλα τα εσωτερικά ένδικα μέσα, ενώ υπενθύμισε ότι κάποιοι κατηγορούμενοι [η Σωτηροπούλου για τις συνθήκες κράτησής της] έχουν ήδη προσφύγει σε ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024