
Παρέμβαση της ΕΕ ζητά η κυβέρνηση για τους κρατούμενους ναυτικούς του Tasman Spirit
Την έντονη ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης για τη συνέχιση της κράτησης από τις πακιστανικές αρχές των Ελλήνων ναυτικών του δεξαμενοπλοίου Tasman Spirit εξέφρασε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ.Πασχαλίδης στο Συμβούλιο υπουργών Μεταφορών της ΕΕ.
27
Την έντονη ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης για τη συνέχιση της κράτησης από τις πακιστανικές αρχές, από τον περασμένο Ιούλιο, των Ελλήνων ναυτικών του δεξαμενοπλοίου Tasman Spirit εξέφρασε την Παρασκευή ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Πασχαλίδης στο Συμβούλιο υπουργών Μεταφορών της ΕΕ.
Ο κ. Πασχαλίδης ζήτησε, στο πλαίσιο της κοινοτικής αλληλεγγύης και της εφαρμογής των κανόνων του διεθνούς δικαίου, να συνεχισθούν οι προσπάθειες παρέμβασης προς τις αρμόδιες αρχές του Πακιστάν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την προεδρία του Συμβουλίου καθώς και τις υπόλοιπες χώρες, προκειμένου να επιτευχθεί η επιστροφή στην Ελλάδα των ναυτικών που κρατούνται ως οικονομικοί όμηροι.
Υποστήριξε ακόμη ότι ο αγώνας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος δεν θα πρέπει να έχει αθώα θύματά του τα πληρώματα των πλοίων.
Όπως δήλωσε ο κ. Πασχαλίδης, το Συμβούλιο υποδέχθηκε θετικά την ελληνική παρέμβαση και συμμερίστηκε τις ανησυχίες της χώρας μας, ενώ η ιταλική προεδρία της ΕΕ έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από όλους προκειμένου να βρεθεί λύση στο ευαίσθητο αυτό θέμα. Ανάλογη θετική τοποθέτηση υπήρξε και από πλευράς του Ισπανού υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Αν δεν εκδώσατε τη νέα ταυτότητα
- Κούβα: Ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ χαρακτηρίζει «πολιτική γενοκτονία» το πετρελαϊκό εμπάργκο των ΗΠΑ
- Επίσημο: Στην Παρτιζάν ο Βιλντόζα (pic)
- Βραζιλία, Μεξικό και Δημοκρατικοί στο «στόχαστρο» του Χαβιέρ Μιλέι



