
Στις αρχές του 2004 το πόρισμα του Βρετανού δικαστή για την αυτοκτονία του Δρ Κέλι
Τον Ιανουάριο του 2004 θα δόθει τελικά στη δημοσιότητα το πόρισμα του Βρετανού δικαστή Χάτον για την αυτοκτονία του Δρ Ντέιβιντ Κέλι. Ο ίδιος δήλωσε την Τετάρτη ότι το πόρισμα θα διαβιβαστεί στην κυβέρνηση Μπλερ ένα 24ωρο νωρίτερα.
30
Τον Ιανουάριο του 2004 θα δόθει τελικά στη δημοσιότητα το πόρισμα του Βρετανού δικαστή Χάτον για την αυτοκτονία του Δρ Ντέιβιντ Κέλι. Ο ίδιος δήλωσε την Τετάρτη ότι το πόρισμα θα διαβιβαστεί στην κυβέρνηση Μπλερ ένα 24ωρο νωρίτερα.
«Ο λόρδος Χάτον επιθυμεί οποιοδήποτε πρόσωπο ή οργάνωση που εμπλέκεται στην έρευνα να λάβει γνώση του περιεχομένου της έκθεσης προτού αυτή δοθεί στη δημοσιότητα» ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Βρετανού δικαστή.
Ο δικαστής εξέτασε συνολικά 74 μάρτυρες, μεταξύ αυτών ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ και ο υπουργός Αμυνας Τζεφ Χουν.
Η αυτοκτονία Δρ Κέλι, ειδικού για όπλα μαζικής καταστροφής, προκάλεσε σάλο στη Βρετανία και τελικά εξελίχθηκε σε «εφιάλτη» για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ.
Το όνομά του αποκαλύφθηκε σε εκπομπή του ΒΒC ως «πηγή» του υπουργείου Αμυνας που εξέφραζε σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Σαντάμ Χουσεΐν απειλούσε τη διεθνή κοινότητα με όπλα μαζικής καταστροφής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Parasocial breakup: Το τέλος της «σχέσης» μας με ένα influencer θυμίζει χωρισμό;
- Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι Αύγουστο και Σεπτέμβριο
- Η εικόνα στη βραχυχρόνια μίσθωση: Λιγότερα Airbnb, ακριβότερες διακοπές
- Η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα σε διάσκεψη για την πολιτική τρομοκρατία
- Κίνδυνος πυρκαγιάς: Στο «πορτοκαλί» σήμερα η Αττική και ακόμη επτά περιοχές
- Συνταγή: Βερίκοκα στο φούρνο με μέλι


