28

Δεκαεπτά από τις 31 προγραμματισμένες πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας ματαιώθηκαν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», παρά το γεγονός ότι οι δύο 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις της Ένωσης Ιπτάμενων Συνοδών-Φροντιστών (ΕΙΣΦ), από την Παρασκευή έως την 1η Δεκεμβρίου, κηρύχθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο παράνομες και καταχρηστικές.

Αρκετοί από τους συνοδούς και φροντιστές δεν βρέθηκαν από το πρωί στην εργασία τους, παρά την απόφαση του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα με τις πτήσεις. Πλέον, οι συνοδοί αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο παραπομπής στο υπηρεσιακό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα από νωρίς το πρωί ματαιώθηκαν οι πτήσεις προς: Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Λάρνακα, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Βρυξέλλες, Κωνσταντινούπολη, Φρανκφούρτη, Αμστερνταμ, Μόναχο, Γενεύη, Στουτγκάρδη, Παρίσι, Βερολίνο, Θεσσαλονίκη, Νέα Υόρκη και Ιωάννινα.

Ένταση προκλήθηκε το πρωί όταν 180 επιβάτες της πτήσης 411 από Αθήνα προς Νέα Υόρκη άρχισαν να διαμαρτύρονται για τη μη πραγματοποίηση της. Τα πνεύματα εντάθηκαν και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να λήξει το συμβάν.

Οι επιβάτες για Νέα Υόρκη θα προωθηθούν στον προορισμό τους με ξένες αεροπορικές εταιρίες, ενώ η Ολυμπιακή προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση έχει νοικιάσει δύο αεροσκάφη μαζί με τα πληρώματα τους.

Εκτιμάται, πάντως, πως μέχρι το βράδυ περίπου 40 προγραμματισμένες πτήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν την Παρασκευή θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της εταιρείας στα κατά τόπους αεροδρόμια (τηλ. κέντρο 210 9666666 και 801 11 44444).

Σημειώνεται ότι οι ιπτάμενοι φροντιστές και συνοδοί της Αεροπλοΐας δεν απεργούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ