Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελεύθεροι οι «επτά» της Θεσσαλονίκης με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών

Ελεύθεροι οι «επτά» της Θεσσαλονίκης με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών

Ελεύθεροι αφέθηκαν με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οι επτά κρατούμενοι για τα επεισόδια της Συνόδου Κορυφής στην Θεσσαλονίκη, οι πέντε εκ των οποίων πραγματοποιούσαν πολυήμερη απεργία πείνας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους.

Ελεύθεροι αφέθηκαν με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οι επτά προφυλακισμένοι για τα επεισόδια της Συνόδου Κορυφής στην Θεσσαλονίκη, οι πέντε εκ των οποίων πραγματοποιούσαν πολυήμερη απεργία πείνας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους.

Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ 100,3 οι επτά αποφυλακίζονται με περιοριστικούς όρους να μην φύγουν από τη χώρα οι αλλοδαποί και να παρουσιάζονται σε τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα οι κρατούμενοι από την Ελλάδα.

Οι πέντε κρατούμενοι απεργοί πείνας Κάρλος Μαρτίν Μαρτίνεθ, Σουλεΐμάν Νακντούκ Κάστρο, Φερνάντο Πέρεθ Γκοράιθ, Σάιμον Τσάπμαν και Σπύρος Τσίτσας καθώς και οι συγκατηγορούμενοί τους, Μιχάλης Τραϊκάπης και Δημήτρης Φλιούρας, αναμένεται, σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισής τους, να αφεθούν ελεύθεροι το απόγευμα της Τετάρτης.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας των δικαστικών φυλακών Κορυδαλλού είχε ζητήσει να χορηγηθεί τροφή αν χρειασθεί στους τρεις απεργούς πείνας, που εδώ και μέρες έχουν μεταφερθεί από τον Κορυδαλλό στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Η εφημερίδα Αυγή δημοσίσευσε την Τετάρτη νέες φωτογραφίες για τα επεισόδια της 21ης Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Η μία φωτογραφία (του φωτογράφου Γιώργου Καραχάλη) δείχνει τον Βρετανό διαδηλωτή Σάιμον Τσάπμαν, με μια μπλε-μοβ τσάντα στον ώμο, να ξυλοκοπείται από τους αστυνομικούς πεσμένος στο έδαφος. Η πάνω φωτογραφία, που δημοσιεύεται από τον φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη. Όπως είπε ο κ. Μπεχράκης, «η φωτογραφία τραβήχτηκε περίπου δέκα λεπτά μετά την πρώτη και δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να βάζουν μαύρες τσάντες με μολότοφ και ένα σφυρί δίπλα στον Τσάπμαν, ο οποίος από το πολύ ξύλο δεν έβλεπε τίποτε από ό,τι γινόταν». Οι δύο φωτορεπόρτερ εργάζονται για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters.

Αντίδραση της κυβένρησης

«Η ελληνική Δικαιοσύνη, όπως πάντα, με αίσθημα ευθύνης αποφάσισε ανεπηρέαστα» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Για το ίδιο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη, ενεργώντας με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης, έπραξε το καθήκον της. Η κυβέρνηση δεν έχει παρά να εκφράσει την ικανοποίησή της».

Νέες συγκεντρώσεις

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις και «μηχανοκίνητες πορείες γιορτής» για την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Επρόκειτο για δύο διαφορετικές ομάδες οι οποίες ξεκίνησαν λίγο μετά τις έξι, η μία από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και η άλλη από το πεδίο του Άρεως.

Οι δύο ομάδες έκαναν πορεία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας όπου βρίσκονται οι απεργοί πείνας και στις φυλακές Κορυδαλλού και επέστρεψαν στην Αθήνα. Η ομάδα του Πεδίου του Αρεως κατέληξε στα Εξάρχεια όπου διαλύθηκε ενώ η άλλη επέστρεψε και πάλι στα Προπύλαια όπου έκλεισε για λίγη ώρα την οδό Πανεπιστημίου.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024