Ανθρωποκυνηγητό για τους εγκέφαλους της αιματηρής επίθεσης στο Ριάντ από τις Αρχές
Την αποφασιστικότητα της Σαουδικής Αραβίας να εντοπίσει και να συλλάβει τους εγκέφαλους της επίθεσης αυτοκτονίας στο συγκρότημα κατοικιών εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας. Στους 17 οι νεκροί και 122 οι τραυματίες, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό.
53
«Θα συλλάβουμε τους δράστες, όσος χρόνος και εάν χρειαστεί» διαμήνυσε ο υπουργός Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκηπας Νάγεφ, την Κυριακή, επισκεπτόμενος το συγκρότημα κατοικιών, στο οποίο σημειώθηκε η επίθεση αυτοκτονίας, που -σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό- στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους, ενώ ακόμη 122 τραυματίστηκαν.
Συγκεκριμένα, από τα χαλάσματα ανασύρθηκαν νεκροί ακόμη έξι άνθρωποι, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 17, εκ των οποίων πέντε παιδιά. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, μεταξύ των νεκρών είναι 13 Αραβες, ενώ τα υπόλοιπα θύματα δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί. Ειδικότερα στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για επτά Λιβανέζους, τέσσερις Αιγύπτιους, έναν Σαουδάραβα και έναν Σουδανό.
Όσον αφορά στους τραυματίες είναι 122, εκ των οποίων 36 παιδιά, κυρίως Αραβες, καθώς και τέσσερις Αμερικάνοι αραβικής καταγωγής και έξι Καναδοί.
Όπως μετέδωσε το Reuters, ο πρίγκηπας Νάγεφ κάλεσε «όλους όσοι εμπλέκονται σε τέτοιους είδους ενέργειες να παραδοθούν, διότι αυτό είναι καλύτερο για τους ίδιους και τη σωτηρία της ψυχής τους. Δεν υπάρχει πιο αποτρόπαιο έγκλημα από αυτό. Συνέβη σε μια χώρα, και σε μια τοποθεσία που στέγαζε Αραβες και Μουσουλμάνους».
Από το Ριάντ, όπου μετέβη, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Αρμιταζ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίθεση αυτοκτονίας ήταν έργο «τρομοκρατών της Αλ Κάιντα», και υποστήριξε ότι ενδεχομένως πραγματοποιηθούν και άλλες ανάλογες επιθέσεις.
Ο Ρ.Αρμιταζ επισήμανε, δε, τις ομοιότητες της ενέργειας του Σαββάτου με την αιματηρή επίθεση στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας στις 12 Μαΐου, που στοίχισε τη ζωή σε 35 άτομα, συμπεριλαμβανομένου των εννέα βομβιστών.
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο.Μπους εξέφρασε στον πρίγκηπα Αμπντάλα τη λύπη του για το επεισόδιο, και του δήλωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό της Σαουδικής Αραβίας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.
Σημειώνεται ότι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τους δράστες της επίθεσης κατά του συγκροτήματος κατοικιών Αλ Μουχάγια. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό, είναι πληροφορίες που κάνουν λόγο για δύο άνδρες, που εισήλθαν στο συγκρότημα μεταμφιεσμένοι σε Σαουδάραβες αστυνομικούς, με ενδεχομένως κλεμμένο τζιπ των δυνάμεων ασφαλείας.
Δράστες και φρουροί του Αλ Μουχάγια αντάλλαξαν πυρά, και εν μέσω της αναταραχής το παγιδευμένο όχημα προσέκρουσε στο συγκρότημα κατοικιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Σοκ σε Τότεναμ και εθνική Ολλανδίας: Ρήξη χιαστού ο Τσάβι Σίμονς, χάνει το Μουντιάλ
- Η Nova αναδεικνύει τον ρόλο των τηλεπικοινωνιών ως καταλύτη ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας στο 11o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
- Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου
- Εικόνες θλίψης: Άγνωστοι γέμισαν σημείο στα Κύθηρα με μπάζα και απορρίμματα-Τι είπε στο in ο Δήμαρχος Κυθήρων
- Ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον φυλακίστηκε για τον θάνατο του σταρ – Τώρα, άνοιξε νέο ιατρείο
- Ο ΟΦΗ φέρνει νέα δεδομένα στην Ευρώπη: Το σενάριο για 5/5 την επόμενη σεζόν
- Τουκαλάς: Ευχαριστίες για την εκλογή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
- Απολογείται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη η Ειρήνη Μουρτζούκου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442