30

Κατάληψη στο κτίριο του δήμου Ηρακλείου πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής περίπου 70 νεαροί, μέλη της ομάδας αλληλεγγύης στους 7 φυλακισμένους, που είχαν συλληφθεί κατά την διάρκεια των επεισοδίων στη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης που εγκαταστάθηκε προσωρινά στο διπλανό δημοτικό κτίριο ζήτησε από τον Γενικό Αστυνομικό Επιθεωρητή Κρήτης και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου να μην γίνει καμιά επέμβαση προς τους καταληψίες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Οκτωβρίου η ίδια ομάδα, αλλά με λιγότερα άτομα, είχε καταλάβει για μία ώρα περίπου τα στούντιο του «Ράδιο Κρήτη». Τότε, είχαν διακόψει το πρόγραμμα του σταθμού και διάβασαν κείμενο με τις απόψεις τους ζητώντας και πάλι να αφεθούν ελεύθεροι οι επτά συλληφθέντες.

Στις 6.30 το απόγευμα η κατάληψη έληξε, χωρίς οι καταληψίες να προξενήσουν φθορές στο δημαρχιακό μέγαρο.

Παρόμοια κίνηση πραγματοποίησε ομάδα νεαρών και στην Καβάλα. Η κατάληψη έληξε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια το μεσημέρι της Παρασκευής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ