
Με απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιούν την κυβέρνηση και οι δικηγόροι
Με κινητοποιήσεις απειλούν οι δικηγόροι, ζητώντας την επιστροφή των 100 δισ. δρχ. που οφείλονται από το Δημόσιο στο Ταμείο Νομικών. Η τελική απόφαση για κήρυξη απεργίας ή όχι θα ληφθεί την Πέμπτη, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
43
Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν πλέον και οι δικηγόροι, ζητώντας την επιστροφή του ποσού των 100 δισ. δρχ. που οφείλονται από το Δημόσιο στο Ταμείο Νομικών.
Η τελική απόφαση για την κήρυξη απεργίας ή όχι θα ληφθεί σήμερα, Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, την Τετάρτη, «στο νομοσχέδιο σκούπα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν περιλαμβάνεται καμία απολύτως ρύθμιση ή πρόβλεψη αναφορικά με το ζήτημα της αντικατάστασης των πόρων του Ταμείου Νομικών, το οποίο απασχολεί έντονα το σύνολο του νομικού κόσμου, και όχι μόνο των δικηγόρων».
Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι παρά τις αρχικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι θα υπήρχε απάντηση για το εάν στον υπό κατάθεση προϋπολογισμό του 2004, θα υπήρχε εγγραφή για το χρέος του Δημοσίου προς το Ταμείο Νομικών, δεν υπάρχει καμία σαφής δέσμευση της κυβέρνησης για το θέμα.
Κατόπιν αυτών, το ΔΣ του Συλλόγου θα συνεδριάσει την Πέμπτη μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σαμαράς: Βίντεο-«βόμβα» με «καρφιά» κατά Μητσοτάκη – «Επιχειρήματα προέδρου Εδεσσαϊκού» τα περί διαγραφής του
- Πάνος Βλάχος: Τι μήνυμα θέλει να στείλει με το «Άλμπουμ Φωτογραφικά» που μόλις κυκλοφόρησε
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Απαιτείται πολύ νερό για να ελεγχθεί, λέει ο Αρτοποιός στο in – Ανησυχία για τον τοξικό καπνό
- Ωραιόκαστρο: Ποια η ιδιαιτερότητα της φωτιάς – Τι λέει στο in ο πυρομετεωρολόγος της μονάδας ΜΕΤΕΟ
- Άρης Betsson: Στα «κίτρινα» και επίσημα ο Κώστας Αντετοκούνμπο (pic)
- Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιοι «κόβονται»


