Απεργούν 20-23 Οκτωβρίου οι ιατροί του ΙΚΑ
Αθήνα: Σε απεργία προχωρούν οι ιατροί του ΙΚΑ 20-23 Οκτωβρίου διεκδικώντας την ασφάλιση των συμβασιούχων συναδέλφων τους με το ειδικό καθεστώς των υπαλλήλων του δημοσίου.
Αθήνα: Σε απεργία προχωρούν οι ιατροί του ΙΚΑ 20-23 Οκτωβρίου διεκδικώντας την ασφάλιση των συμβασιούχων συναδέλφων τους με το ειδικό καθεστώς των υπαλλήλων του δημοσίου.
Η διοίκηση του Ιδρύματος από την πλευρά της, χαρακτηρίζει πρωτοφανές το αίτημα της απεργίας και καλεί τους ιατρούς να μην προκαλέσουν την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, ενώ αποδίδει τις κινητοποιήσεις σε εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων.
Η διοίκηση του ΙΚΑ σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι με τις διατάξεις του μικρού ασφαλιστικού νομοσχεδίου υλοποιείται η συμφωνία που έχει συνάψει με την ομοσπονδία των ιατρών και λύνονται τα προβλήματά τους.
Στο μικρό ασφαλιστικό νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις με τις οποίες μετατρέπονται οι ειδικές συμβάσεις των οδοντιάτρων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, καθιερώνεται η ασφάλιση στο Ίδρυμα των συμβασιούχων ιατρών που έχουν προσληφθεί πριν το 1993 και θεσπίζεται ο θεσμός του προσωπικού ιατρού και του ιατρού πλήρους απασχόλησης.
Η διοίκηση του ΙΚΑ αναφέρει τέλος, ότι οι συμβασιούχοι ιατροί που θα επιλέξουν να ενταχθούν στο καθεστώς πλήρους απασχόλησης θα ασφαλίζονται όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Από το American Pie στην Αφρική και το OnlyFans: Η ζωή της Σάνον Ελίζαμπεθ δεν είναι συνηθισμένη
- Τα μετρητά επιστρέφουν και υπάρχει λόγος για αυτό – Το φυσικό χρήμα μπορεί να είναι απαραίτητο
- Δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ φτιάχνουν σχολεία… μόνο για τα παιδιά τους
- Ποιες ενέργειές μας περνάνε στον σκύλο το μήνυμα ότι το εξωτερικό περιβάλλον είναι γενικευμένος κίνδυνος
- Κεφαλονιά: Εμπλοκή και άλλων ατόμων στον θάνατο της 19χρονης εξετάζουν οι Αρχές – Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι
- Ο Σπανούλης, το τηλεφώνημα της Ντουμπάι και η αρνητική απάντηση
- Στενά Ορμούζ: Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των πλοίων ενδέχεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες
- Ντέβιντ Ρικάρντο: Πώς εξηγεί η θεωρία του το συγκριτικό πλεονέκτημα σε έναν κόσμο εμπορικών συγκρούσεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442