
Εικοσάχρονος φοιτητής ανακρίνεται για τις ύποπτες αποσκευές σε αεροσκάφη στις ΗΠΑ
Οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας ανακρίνουν έναν 20χρονο φοιτητή σε σχέση με τα κοπίδια και τα άλλα ύποπτα αντικείμενα που εντοπίστηκαν την Πέμπτη σε δύο αεροσκάφη της εταιρείας Southwest Airlines. Ο φοιτητής φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του.
37
Οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας ανέκριναν, την Παρασκευή, στη Βαλτιμόρη έναν 20χρονο φοιτητή σε σχέση με τα κοπίδια και τα άλλα ύποπτα αντικείμενα που εντοπίστηκαν την Πέμπτη σε δύο αεροσκάφη της εταιρείας Southwest Airlines.
Ο φοιτητής που κατάγεται από τη Βόρεια Καρολίνα φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του και είχε ενημερώσει Υπηρεσία Ασφαλείας Μεταφορών (TSA) ότι σχεδίαζε να τοποθετήσει τις ύποπτες αποσκευές στα αεροσκάφη, για να δείξει τα κενά που υπάρχουν στους ελέγχους ασφαλείας των πτήσεων, όπως μετέδωσε το Associated Press, επικαλούμενο δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων.
Οι δύο αποσκευές εντοπίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης μετά την προσγείωση των αεροσκαφών στο Χιούστον του Τέξας και στη Νέα Ορλεάνη της Λουϊζιάνα. Τα αεροσκάφη προέρχονταν από το Όστιν του Τέξας και από το Ορλάντο της Φλόριντα αντίστοιχα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία FBI η έρευνα θα συνεχιστεί την Δευτέρα στη Βαλτιμόρη της πολιτείας Μέριλαντ, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Το FBI και η υπηρεσία ασφάλειας μεταφορών του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας εντόπισαν και ανέκριναν έναν ύποπτο για την υπόθεση των κοπιδιών και των άλλων αντικειμένων που βρέθηκαν σε δύο αεροπλάνα» σημειώνει στην ανακοίνωση της η αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνίας του FBI, Κασάντρα Τσάντλερ. «Το άτομο αυτό δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα για την ασφάλεια των αερομεταφορών» προστίθεται στο κείμενο.
Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται ΄για έναν 20χρονο φοιτητή από τη Βόρεια Καρολίνα.
Ο επικεφαλής του FBI Ρόμπερτ Μίλερ, αναφερόμενος στο επεισόδιο, το οποίο έθεσε σε συναγερμό τις υπηρεσίες ασφαλείας και τις αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι μάλλον δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και δεν υπάρχει «άμεσος κίνδυνος», όπως μετέδωσε το Reuters.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Κλείνει για 15 μέρες το Μετρό – Πότε διακόπτεται η κυκλοφορία
- Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Ευθεία υπονόμευση της διάκρισης των εξουσιών, στο τραπέζι και η πρόταση δυσπιστίας
- Ο Móglaí Bap των Kneecap μιλάει για την αυτοκτονία της μητέρας του
- Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ μπήκαν σε αυτόν τον πόλεμο χωρίς καμία στρατηγική είπε ο Μερτς
- Από καλοκαίρι σε καλοκαίρι νέα δεδομένα για τον Γκονζάλο Γκαρσία στη Ρεάλ
- Παγκράτι: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στην 23χρονη για μια θέση πάρκινγκ – Κρυβόταν για να περάσει το αυτόφωρο


