
Ανυποχώρητη η Τεχεράνη, δηλώνει ότι δεν διακόπτει το πυρηνικό της πρόγραμμα
Το Ιράν θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό του ουρανίου, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Καμάλ Χαραζί, παρά τις αντιδράσεις εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας που ανησυχεί ότι η Τεχεράνη επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
37
Το Ιράν θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό του ουρανίου, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Καμάλ Χαραζί, παρά τις αντιδράσεις εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας που ανησυχεί ότι η Τεχεράνη επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Η διακοπή του εμπλουτισμού ουρανίου είναι ένα από τα αιτήματα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ), η οποία έδωσε διορία στο Ιράν ως τις 31 Οκτωβρίου να αποδείξει ότι δεν επιδιώκει να κάνει στρατιωτική χρήση του πυρηνικού της προγράμματος.
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας στερήσει το νόμιμο δικαίωμά να χρησιμοποιήσουμε την πυρηνική τεχνολογία, κυρίως τον εμπλουτισμό [ουρανίου] για καύσιμα των πυρηνικών εργοστασίων» δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Ο Καμάλ Χαραζί δήλωσε, πάντως, ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τη Συνθήκη Μη Διασποράς των Πυρηνικών Όπλων, μετέδωσε το Reuters.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή τουλάχιστον 29 κατοίκων στη Νιγηρία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Θέμα Δημοκρατίας
- Η Κορίνθιανς ξήλωσε την καρέκλα που κάθονταν ρατσιστής οπαδός που έβρισε τον αντίπαλο τερματοφύλακα
- Μενουδάκος για υποκλοπές: Σε χαμηλά επίπεδα αξιοπιστίας η Δικαιοσύνη
- Σαντορίνη: Σε ισχύ μέτρα της Πολιτικής Προστασίας – Πού απαγορεύεται η πρόσβαση λόγω γεωδυναμικών φαινομένων
- Γιορτή σήμερα 28 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο




