Αβέβαιο εάν η 17Ν είναι απολύτως εκτός δράσης, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο σχετικά με την εξάρθρωση της 17Ν, ωστόσο οι αμερικανικές υπηρεσίες δεν μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι βρίσκεται απολύτα εκτός δράσης, υπογράμμισε ο εκπροσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ την Παρασκευή.
53
Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο σχετικά με την εξάρθρωση της 17Ν, ωστόσο οι αμερικανικές υπηρεσίες δεν μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι βρίσκεται απολύτα εκτός δράσης, υπογράμμισε ο εκπροσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ την Παρασκευή.
Συγκεκριμένα, σε ερωτήσεις σχετικά με τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, που δημοσιοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και στον οποίο συμπεριλαμβάνονται η 17Ν και οι Επαναστατικοί Πυρήνες, ο Αμερικανός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ εξετάζουν κάθε τρομοκρατική οργάνωση και την δραστηριότητά της, στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής αυτών που θα συμπεριληφθούν στην σχετική λίστα.
«Ο επίσημος επαναπροσδιορισμός γίνεται κάθε δυο χρόνια. Δεν έχω εξετάσει το θέμα της 17Ν. Εάν διαβάσετε την ετήσια έκθεση για την τρομοκρατία, την οποία δημοσιεύουμε κάθε χρόνο, θα δείτε τί πιστεύουμε για τη σημερινή κατάσταση» ανέφερε ο Ρ.Μπάουτσερ.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρατήρησε: «Σίγουρα, πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλα άλματα εναντίον αυτής της οργάνωσης, ότι οι δίκες έλαβαν χώρα, ότι η προσπάθεια της αστυνομίας και των Αρχών στην Ελλάδα υπήρξε πολύ, πολύ αποτελεσματική σε ό,τι αφορά τον περιορισμό των δυνατοτήτων της».
Τόνισε, ωστόσο, ότι «οι αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες αισθάνθηκαν πως τη συγκεκριμένη αυτή στιγμή δεν μπορούσαν να διαβεβαιώσουν ότι βρίσκεται απόλυτα εκτός δράσης. Και υπάρχουν άλλες οργανώσεις οι οποίες είναι, νομίζω, στον κατάλογο και οι οποίες ίσως δεν δρουν αυτή τη στιγμή, αλλά έως ότου γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας ότι είναι εκτός δράσης, τείνουμε να τις διατηρούμε στην λίστα».
Επιπλέον, στην διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου, ο Ρ.Μπάουτσερ κλήθηκε να σχολιάσει την έκθεση των ΗΠΑ για τα ελληνικά ΜΜΕ, με αφορμή την δημοσιοποίησή της.
Χαριτολογώντας σχολίασε ότι οι σχετικές αναφορές βρίσκονται στο κεφάλαιο που αφορά την Ελλάδα εδώ και χρόνια, και εξετάζονται και ανανεώνονται συνεχώς. Στο ίδιο ύφος πρόσθεσε ότι επανεξετάζεται η περιγραφή που περιλαμβάνεται στο δελτίο, έτσι ώστε «η διατύπωση να αντικατοπτρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τον σεβασμό τον οποίο τρέφουμε για τους συναδέλφους μας στον ελληνικό Τύπο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γεροβασίλη για υποκλοπές: Δεν είναι δικαιοσύνη αυτή που δεν σέβεται του δικαστές της
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «16» του Masters της Μαδρίτης – Ισχυρός ο επόμενος αντίπαλος (vid)
- Αυτή 18, αυτός 37: «Ο Μέριλιν Μάνσον με κακοποιούσε φρικτά» – Το ναζιστικό μαστίγιο, οι πρακτικές αίρεσης
- Οι Αθώοι: Μια αλήθεια που παραμένει καλά κρυμμένη
- Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης και η διεφθαρμένη κυβέρνησή του πρέπει να φύγουν – Αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή
- Βάρρας για απάτες στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν «κόλλησε» η τεχνική λύση, βρήκαν τις εικονικές κληρονομιές
- Με χειμωνιάτικο καιρό η Πρωτομαγιά- «Επιβεβαιώνεται η ψυχρή εισβολή» λέει ο Θοδωρής Κολυδάς
- Μαρτίνεθ: «Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι αυτός που έρχεται μετά τα play offs…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442