
Περισσότερους πόρους για τους νέους παραγωγούς ζητούν οι αγρότες
Την ενίσχυση των νέων παραγωγών από το Γ ΚΠΣ, ζήτησαν μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι των αγροτών από το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη. Ο Μ.Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι πρέπει να υποστηριχθούν οι συνεταιρισμοί ως δίχτυ ασφαλείας για το εισόδημα του αγρότη.
53
Διεξοδική συζήτηση για τα βασικά αιτήματα των αγροτών είχαν οι διοικήσεις των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον οποίο συναντήθηκαν την Πέμπτη.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης, μέσω του Γ ΚΠΣ, του ρυθμού αύξησης των πόρων για τους νέους αγρότες, καθώς και την επέκταση του προγράμματος για τα σχέδια βελτίωσης.
Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, ώστε χωρίς επιβάρυνση του καταναλωτή να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία, ενισχύοντας το εισόδημα των παραγωγών.
Αναφορικά με την αναθεώρηση της ΚΑΠ και της προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τροποποιήσει τις Κοινές Οργανώσεις Αγορών των μεσογειακών προϊόντων, οι εκπροσωποι των τριών συνδικαλιστικών οργάνων των αγροτών κατέθεσαν τους προβληματισμούς και την αγωνία τους για το μέλλον του ελαιολάδου, του καπνού και του βαμβακιού.
Όπως ανέφεραν στον Μ.Χρυσοχοΐδη, επιβάλλεται ο σχεδιασμός μιας πολιτικής, η οποία θα μειώσει στο ελάχιστο τις επιπτώσεις από τις αλλαγές που συντελούνται τόσο στην ΕΕ, όσο και στην παγκόσμια αγορά.
Από την πλευρά του, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η αγροτική οικονομία έχει μέλλον και προοπτική. Εξέφρασε την άποψη ότι οι αγροτικοί συνεταιρισμοί αποτελούν δίχτυ ασφαλείας για το εισόδημα του παραγωγού, και τόνισε ότι θα πρέπει να στηριχθούν για να παράγουν ποιοτικότερα και ανταγωνιστικότερα προϊόντα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Εκκαθαρίσεις, θρησκεία, πόλεμος: Το Πεντάγωνο στη δίνη ενός αχαλίνωτου Χέγκσεθ, που κάνει «πολιτιστικό πόλεμο»
- Συνταγή: Κεφτέδες κοκκινιστοί με φέτα
- Καύσιμα: Οι τιμές στην Ευρώπη πριν τον πόλεμο και μετά την εκεχειρία – Η απόλυτη σύγκριση με βάση τα επίσημα στοιχεία
- Στη Ρωσία έφτασε ο Αραγτσί, θα συναντηθεί με Πούτιν – Τουλάχιστον 14 νεκροί στον Λίβανο από ισραηλινές επιθέσεις
- Αίθριος ο καιρός με μικρή πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα
- PHAT: Το 5ήμερο πρόγραμμα που σε «ανεβάζει» επίπεδο


