
Στα τέλη του 2004 θα εκπέμψει το γαλλόφωνο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο
Τη δημιουργία ενός αμιγώς ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου αποφάσισε η δημόσια τηλεόραση της Γαλλίας σε συνεργασία με το ιδιωτικό δίκτυο TF1. Το γαλλόφωνο κανάλι, που θα ασχολείται κυρίως με τη διεθνή ειδησεογραφία, θα εκπέμψει στα τέλη του 2004.
38
Τη δημιουργία ενός αμιγώς ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου αποφάσισε η δημόσια τηλεόραση της Γαλλίας σε συνεργασία με το ιδιωτικό δίκτυο TF1. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το γαλλόφωνο κανάλι, που θα ασχολείται κυρίως με τη διεθνή ειδησεογραφία, θα εκπέμψει στα τέλη του 2004.
Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Πιερ Ραφαρέν έδωσε τη Δευτέρα το «πράσινο φως» για τη δημιουργία του καναλιού. Ο κ. Ραφαρέν προσέθεσε ότι το νέο δίκτυο θα προσφέρει μια εναλλακτική οπτική σε διεθνή θέματα.
«Με τη συνδρομή των κορυφαίων δημόσιων και ιδιωτικών καναλιών της Γαλλίας, το δίκτυο αυτό θα προβάλλει μια γαλλική αντίληψη των πραγμάτων, η οποία είναι πιο απαραίτητη από ποτέ» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ραφαρέν.
Το νέο κανάλι, πνευματικό τέκνο του Γάλλο προέδρου Ζακ Σιράκ, αναμένεται να διεισδύσει σε σπίτια και ξενοδοχεία, αλλά και να ενημερώνει δημοσιογράφους, όπως κάνουν μέχρι σήμερα το CNN, το BBC και τελευταία το αραβικό Αλ Τζαζίρα.
Η γαλλική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το υψηλό κόστος του εγχειρήματος θα αποσβεσθεί από την παγκόσμια επιρροή που αναμένεται να ασκεί το κανάλι, σε μία στιγμή κατά την οποία η Γαλλία εκφράζει τη δική της -διαφορετική από εκείνη των ΗΠΑ- άποψη σχετικά με θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ινδονησία: Τουλάχιστον 5 νεκροί σε σύγκρουση τρένων – Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
- Ιράν: Η σταθερότητα στον Κόλπο προϋποθέτει «αξιόπιστες εγγυήσεις» για την ασφάλειά μας
- Μεξικό: Πυρά, οδοφράγματα και αποκλεισμοί δρόμων μετά τη σύλληψη βαρόνου ναρκωτικών
- Η Ουκρανία κατηγορεί το Ισραήλ για παράνομη διακίνηση «κλεμμένων ουκρανικών σιτηρών»
- Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή τουλάχιστον 29 κατοίκων στη Νιγηρία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Θέμα Δημοκρατίας

