Προφυλακιστέοι οι συλληφθέντες για το δέμα-βόμβα στην ελληνική πρεσβεία της Μαδρίτης
Tην προφυλάκιση πέντε μελών ενός αναρχικού πυρήνα που συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη στη Βαρκελώνη και κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, ότι απέστειλαν ένα δέμα με βόμβα στην ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη διέταξε Ισπανός δικαστής Μπαλτάσαρ Γκαρθόν.
Tην προφυλάκιση πέντε μελών ενός αναρχικού πυρήνα που συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη στη Βαρκελώνη και κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, ότι απέστειλαν ένα δέμα με βόμβα στην ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη διέταξε Ισπανός δικαστής Μπαλτάσαρ Γκαρθόν.
Από τους έξι συλληφθέντες Ισπανούς, ηλικίας 21-25 ετών, αφέθηκε ελεύθερος μόνον ένας. Οι υπόλοιποι πέντε κρίθηκαν προφυλακιστέοι και αντιμετωπίζουν σειρά κατηγοριών, όπως συνωμοσία με σκοπό τη δολοφονία, συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και εκρηκτικών, παράνομη οπλοκατοχή και απόπειρα δολοφονίας.
Οι νεαροί Ισπανοί, που είχαν διασυνδέσεις με δύο Ιταλούς αναρχικούς φυλακισμένους στην Ισπανία, πιστεύεται ότι έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από τρομοκρατικές ενέργειες, μεταξύ των οποίων και η αποστολή, στις 8 Σεπτεμβρίου, ενός παγιδευμένου δέματος στην ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε εξουδετερωθεί εγκαίρως από πυροτεχνουργούς της ισπανικής αστυνομίας.
Ένας από τους συλληφθέντες, η ταυτότητα του οποίου δεν αναφέρεται, είχε συλληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία στη διάρκεια επεισοδίων κατά την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Ιούνιο.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59