
Αύξηση 24,7% στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο πεντάμηνο
Αύξηση της τάξεως του 24,7% στα 9,615 δισ. ευρώ σημείωσε στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΕΣΥΕ. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, το έλλειμμα σημείωσε άνοδο 19,2%.
27
Αύξηση της τάξεως του 24,7% στα 9,615 δισ. ευρώ σημείωσε στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΕΣΥΕ.
Η συνολική αξία των εισαγωγών-αφίξεων αυξήθηκε κατά 17,1% στα 14,563 δισ. ευρώ και των εξαγωγών-αποστολών κατά 4,7% στα 4,947 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία αφορούν μόνο στις εμπορευματικές συναλλαγές και δεν συμπεριλαμβάνονται στοιχεία σχετικά με τις συναλλαγές υπηρεσιών και μη καταχωρημένων συναλλαγών (οι οποίες όμως μαζί με τις εμπορευματικές συναλλαγές λαμβάνονται υπόψη για την κατάρτιση των πινάκων των εθνικών λογαριασμών).
Τέλος, σημειώνεται ότι, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, το εμπορικό έλλειμμα παρουσίασε αύξηση 19,2%. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 14% και οι εξαγωγές κατά 7,1%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
- Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μιλέι να επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο Μπολσονάρο
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ


