«Τριπλή» πρωτοβουλία ΚΚΕ, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ για την καθιέρωση της απλής αναλογικής
Τις επόμενες κινήσεις στον αγώνα για την καθιέρωση της απλής αναλογικής συμφώνησαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ σε εκδήλωση στο Πάντειο. Μεταξύ άλλων, αποφάσισαν να κατατεθεί κοινή πρόταση νόμου και να συγκεντρωθούν υπογραφές.
30
Τα επόμενα βήματά τους στον αγώνα για την καθιέρωση της απλής αναλογικής συμφώνησαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ στη διάρκεια εκδήλωσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μεταξύ άλλων, αποφάσισαν να κατατεθεί νέα πρόταση νόμου, να συγκεντρωθούν υπογραφές και να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας της Τετάρτης, εισηγητές στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, ο βουλευτής του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης και ο ευρωβουλευτής του ΔΗΚΚΙ Μανώλης Μπακόπουλος.
Το «παρών» έδωσαν πολλοί βουλευτές, πολιτευτές, πανεπιστημιακοί και στελέχη της Αριστεράς καθώς και ο πρύτανης του Παντείου Ι. Βαβούρας.
Στην ομιλία του ο κ. Σκυλλάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που έθεσε στο τραπέζι του διαλόγου το σύστημα που προτείνει, το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε καλπονοθευτικό.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ σημείωσε ότι το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης παγιώνει το δικομματισμό, υπογραμμίζοντας ότι μόνο η απλή αναλογική μπορεί να εγγυηθεί τη διαφάνεια και την εξυγίανση του δημόσιου βίου.
Ο κ. Μπακόπουλος είπε ότι η απουσία της απλής αναλογικής οδηγεί σε παραμόρφωση του πολιτικού τοπίου, καθώς αναγκάζει σε συστέγαση ετερόκλητες πολιτικές δυνάμεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Γεωργιάδη για υποκλοπές: Ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά αυτόν τον πολιτικό κωλοτούμπα
- Στον δρόμο για το Final Four του ΟΑΚΑ: Πρώτη «μάχη» με Μονακό για τον Ολυμπιακό – Για το break στη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός
- Δουλειά της δικαιοσύνης δεν είναι να συγκαλύπτει την παρανομία και να προσφέρει ατιμωρησία σε μια κυβέρνηση που εγκληματεί
- Άλβαρες: «Είμαστε η Ατλέτικο Μαδρίτης και θέλουμε να γράψουμε ιστορία»
- Ισόβια στον ηθοποιό Nathan Chases His Horse του «Χορεύοντας με τους λύκους» για σεξουαλικές επιθέσεις
- Άγιος Δημήτριος: Στο Ναυτοδικείο Πειραιά σήμερα ο 20χρονος που σκότωσε τον 27χρονο
- Ο τελικός Κυπέλλου αλλάζει τα σχέδια του Λανουά
- ΦΠΑ: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ οι μηδενικές δηλώσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442