Με απώλειες 2,55% κάτω από τις 2.100 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Μεγάλες απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με το γενικό δείκτη να κλείνει κάτω από τα επίπεδα των 2.100 μονάδων, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν τις ρευστοποιήσεις σε όλους τους κλάδους της αγοράς.
27
Μεγάλες απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν τις ρευστοποιήσεις σε όλους τους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 2,55% στις 2.091,70 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 120,5 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, η αγορά κινήθηκε στο εύρος των 2.087 – 2.146 μονάδων.
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν ανοδικές τάσεις, με «οδηγό» τις μετοχές των Vodafone και Deutsche Bank, εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι αυξημένες εταιρικές και καταναλωτικές δαπάνες θα οδηγήσουν σε άνοδο της εταιρικής κερδοφορίας.
Στη Σοφοκλέους επικράτησε για άλλη μία συνεδρίαση αρνητικό κλίμα, με τις τραπεζικές μετοχές να σημειώνουν σημαντικές απώλειες και το γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 2.100 μονάδες.
Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε κατά 2,93% στις 2.444,31 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε πτώση 2,29% στις 1.055,01 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε απώλειες 4,93% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχώρησε κατά 5,01%.
Όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι εταιρείες Εκδόσεων και Εκτυπώσεων (-6,71%) και οι εταιρείες Συμμετοχών (-5,96%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (-1,96% στα 18,02 ευρώ), της Εθνικής Τράπεζας (-2,67% στα 18,20 ευρώ) και του ΟΤΕ (-1,98% στα 9,88 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 21 σημείωσαν άνοδο, 333 υποχώρησαν και 29 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, ακόμη μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση στη Δικαιοσύνη και στο Κράτος Δικαίου
- Δικηγόροι προειδοποιούν: Οι συζητήσεις σας με chatbot μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας
- Με «ναυτικό αποκλεισμό και βόμβες» απειλούν οι ΗΠΑ το Ιράν αν δεν συνάψει συμφωνία
- Παναθηναϊκός: Εκτός προπόνησης ο Κέντρικ Ναν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442