Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών
Η κυβέρνηση θα καλέσει σε διάλογο τους πανεπιστημιακούς και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το νέο μισθολόγιο των εκπαιδευτικών την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας το Σάββατο, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του υπουργείου στην 68η ΔΕΘ.
36
«Μπορεί ημερολογιακά να έχουμε Σεπτέμβριο στην εκπαίδευση, όμως άρχισε η άνοιξη» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας, εγκαινιάζοντας το Σάββατο το περίπτερο του υπουργείου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ο Πέτρος Ευθυμίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική μεταχείριση στους εκπαιδευτικούς, όσον αφορά το μισθολόγιό τους, σε σχέση με τους υπόλοιπους δημόσιους υπάλληλους. «Η κυβέρνηση έχει δηλώσει πολύ συγκεκριμένα ότι θα υπάρξει από 1/1/2004 το νέο μισθολόγιο για όλους τους δημόσιους υπάλληλους. Έχει δηλώσει επίσης με αποφάσεις ότι θα ισχύει για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους με τα ίδια κριτήρια και τους ίδιους κανόνες, αλλά επιφυλάσσεται για τους εκπαιδευτικούς να υπάρξει ιδιαίτερη μεταχείριση», είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το νέο μισθολόγιο την επόμενη εβδομάδα.
Ανέφερε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να καλέσει σε διάλογο την ερχόμενη εβδομάδα τους πανεπιστημιακούς , οι οποίοι προτίθενται να προβούν σε κινητοποιήσεις εντός του Σεπτεμβρίου. Στη συνάντηση θα διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξής τους στα ειδικά μισθολόγια στα οποία ανήκουν οι εργαζόμενοι στο δικαστικό και διπλωματικό σώμα.
Λύση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης
Οσον αφορά το ζήτημα της σχολικής στέγης, ο κ. Ευθυμίου τόνισε σε δηλώσεις του νωρίτερα πως η σύναψη των προγραμματικών συμβάσεων και η ανέγερση νέων σχολικών μονάδων παραμένει ευθύνη των δημοτικών αρχών, με την τεχνική αρωγή του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων γραφείων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Παιδείας αλλά και ο υφυπουργός Νίκος Γκεσούλης εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι το πρόβλημα της σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη θα έχει επιλυθεί μέχρι το 2006.
«Η λειτουργία της μονάδας του ΟΣΚ θα εγκαινιάσει μια νέο περίοδο, που η Νομαρχία Θεσσαλονίκης και οι δήμοι, με την αρωγή του οργανισμού και του υπουργείου Παιδείας, θα υλοποιήσουμε με ταχύτητα το έργο που θα τελειώσει τη διπλοβάρδια και στη Θεσσαλονίκη, θα αναβαθμίσει την σχολική στέγη και θα δώσει νέες δυνατότητες στα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς» είπε ο κ. Ευθυμίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η στιγμή που ο 89χρονος βγαίνει από τον ΕΦΚΑ κρατώντας την καραμπίνα
- Ο Μικ Τζάγκερ έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο το 1976, σύμφωνα με τη νέα βιογραφία των Rolling Stones
- Χανιά: Η στιγμή που οδηγός ΙΧ χάνει τον έλεγχο και «καρφώνεται» σε σταθμευμένα αυτοκίνητα
- Ρουμάνοι: «Κάνει σκέψεις αποχώρησης ο Ραζβάν Λουτσέσκου»
- «Εδώ βρίσκεται ο λόγος που έκανα ότι έκανα» – Τι γράφουν τα σημειώματα που άφησε ο 89χρονος που τραυμάτισε 5 άτομα
- Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Κοινότητα Αμπελώνα από τον Δήμο Πύργου
- Markos by Night: Το γέλιο επιστρέφει και αυτό το Σάββατο
- Το προφίλ του 89χρονου που τραυμάτισε 5 άτομα σε δύο διαφορετικά σημεία της Αθήνας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442