Το κολπικό υπόθετο εξίσου αποτελεσματικό με το χάπι κατά των λοιμώξεων
Νέα Υόρκη: Η χορήγηση της ουσίας "μετρονιδαζόλη", σε μορφή χαπιού ή κολπικού υποθέτου, μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση κολπικών λοιμώξεων μεταξύ των εγκύων, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Obstetrics and Gynecology.
Νέα Υόρκη: Η χορήγηση της ουσίας “μετρονιδαζόλη”, σε μορφή χαπιού ή κολπικού υποθέτου, μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση κολπικών λοιμώξεων μεταξύ των εγκύων, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Obstetrics and Gynecology.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Νοσοκομείου Magee-Womens στο Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ, ο κίνδυνος κολπικών λοιμώξεων κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, από Γκαρτνερέλα ή τριχομονάδες, αυξάνεται σημαντικά. Τα δε συμπτώματα, που συνήθως αφορούν κολπικές εκκρίσεις και δυσάρεστη οσμή, δεν εκλαμβάνονται πάντοτε ως ενδείξεις λοίμωξης.
Μέχρι σήμερα, η χορήγηση μετρονιδαζόλης σε μορφή κολπικού υποθέτου δεν θεωρείτο το ίδιο αποτελεσματική με το αντίστοιχο χάπι. Η νέα έρευνα ωστόσο προσπάθησε να εξακριβώσει κατά πόσον ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι.
Για το λόγο αυτό οι Αμερικανοί ερευνητές δοκίμασαν την επίδραση και των δύο μορφών της ουσίας στον οργανισμό 102 εγκύων που είχαν προσβληθεί από βακτηριακή κολπίτιδα, εκ των οποίων μόνο το 75% είχαν εμφανίσει συμπτώματα της λοίμωξης.
Λαμβάνοντας δείγματα υγρού από τον κόλπο και το τράχηλο της μήτρα των γυναικών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, έπειτα από το πέρας τεσσάρων εβδομάδων θεραπείας, οι περισσότερες γυναίκες είχαν θεραπευτεί, ανεξαρτήτως της χορηγούμενης μορφής της μετρονιδαζόλης.
Επιπλέον, τα επίπεδα του βακτηριδίου “Lactobacillus”, το οποίο βρίσκεται στον κόλπο των υγιών γυναικών, είχαν επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.
“Δεν έχει σημασία η μορφή αλλά η ουσία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία και αυτό ακριβώς αποδεικνύεται από την τρέχουσα μελέτη. Συνεπώς, οι έγκυες μπορούν να αισθάνονται το ίδιο ασφαλείς, όποια μορφή της φαρμακευτικής ουσίας και αν χρησιμοποιήσουν”, αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα βασικά μέλη της επιστημονικής ομάδας.
health.in.gr
- Νέες διασώσεις αλλοδαπών σε Κρήτη και νότια Πελοπόννησο
- ΠΑΣΟΚ: Ο «διμέτωπος» του Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη και Τσίπρα και οι δημοσκοπήσεις
- Σπερς – Νικς: Και τώρα οι δύο τους – Αυτό είναι το πρόγραμμα των τελικών του NBA
- Ιερά Οδός: Τρόμος για 20χρονη – Τέσσερις ανήλικοι την χτύπησαν και της άρπαξαν το κινητό
- Πτολεμαΐδα: Φωτιά σε διαμέρισμα – Χωρίς τις αισθήσεις της απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένη
- Kellogg’s: Πως η πατέντα για τα πρώτα δημητριακά δημιούργησε αδελφική αντιζηλία και τη μεγαλύτερη εταιρεία
- Χάος στο Παρίσι μετά τον τελικό του Champions League – Σοβαρά επεισόδια με 416 προσαγωγές και ολονύχτιες συγκρούσεις (vids)
- Τι μας υπενθυμίζει η κυριακάτικη Καλημέρα του Αρκά;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 31.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/rad-pozniakov-134-72ac7W4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442