
Πλαφόν 3,8% στις αυξήσεις στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων
Η αύξηση στα ιδιωτικά σχολεία και τις σχολές δεν θα ξεπεράσει το 3,8% στα υποχρεωτικά μαθήματα και τα μεταφορικά. Αυτό συμφωνήθηκε στη σύσκεψη που είχε την Παρασκευή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κ.Κουλούρης με τους εκπροσώπους ιδιωτικών σχολείων και σχολών.
71
Η αύξηση στα ιδιωτικά σχολεία και τις σχολές δεν θα ξεπεράσει τη φετινή σχολική χρονιά το 3,8% σε ό,τι αφορά στα υποχρεωτικά μαθήματα και τα μεταφορικά έξοδα. Αυτό συμφωνήθηκε στη σύσκεψη που είχε την Παρασκευή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κίμων Κουλούρης με τους εκπροσώπους ιδιωτικών σχολείων και σχολών.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός μετά τη συνάντηση, η συμφωνία αφορά μόνο στο βασικό κορμό της εκπαίδευσης, τα υποχρεωτικά δηλαδή μαθήματα. Όσον αφορά στην επιβολή προστίμων σε σχολεία που δεν τήρησαν τη νομοθετική ρύθμιση την περσινή σχολική χρονιά, ο κ. Κουλούρης δήλωσε ότι η υπηρεσία διασταυρώνει τα στοιχεία, για να διαπιστώσει εάν πραγματοποιήθηκε ο απαιτούμενος συμψηφισμός.
Ο εκπρόσωπος των ιδιωτικών σχολείων, Θανάσης Ζαχόπουλος, επισήμανε ότι τα αιτήματά τους ήταν για μεγαλύτερο ποσοστό αυξήσεων από αυτό στο οποίο συμφώνησαν τελικά και δήλωσε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει κάθε χρόνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κρήτη: Ένα 5χρονο παιδί πάτησε αναμμένα κάρβουνα σε παραλία – Στο εξωτερικό με ειδική πτήση
- Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου – Οι δύο σύζυγοι του Μάικλ Τζάκσον
- O 89χρονος μετά τον ΕΦΚΑ πήγε στο Εφετείο στο Λουκάρεως και άνοιξε πυρ – Τρεις τραυματίες
- Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
- Σούπερ ημιτελικός στο Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν με το… βλέμμα στη Βουδαπέστη
- Σάμος: Στάχτη 20 στρέμματα μετά από φωτιά στη δυτική πλευρά του νησιού