Ένας Βρετανός στρατιώτης νεκρός στη διάρκεια επίθεσης 30 Ιρακινών στη Βασόρα
Ενας Βρετανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του και ένας ακόμα τραυματίστηκε στη διάρκεια επίθεσης 30 Ιρακινών στη Βασόρα. Από την 1η Μαΐου που έληξε και επίσημα η επίθεση στο Ιράκ, έντεκα Βρετανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους από επιθέσεις ανταρτών.
Ενας Βρετανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του και ένας ακόμα τραυματίστηκε στη διάρκεια επίθεσης 10 Ιρακινών στη Βασόρα. Από την 1η Μαΐου που έληξε και επίσημα η επίθεση στο Ιράκ, έντεκα Βρετανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους από επιθέσεις ανταρτών.
Οι στρατιώτες επέστρεφαν στη βάση τους στην Αμάρα από επιχείρηση σύλληψης Ιρακινών υπόπτων, όταν έπεσαν σε πρόχειρο οδόφραγμα που είχαν στήσει οι Ιρακινοί.
Η φάλαγγα των αυτοκινήτων κατευθύνθηκε προς το Αλι Ασάρκι, όπου οι στρατιώτες βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με ένα πλήθος 30 Ιρακινών.
«Επιχείρησαν να διαφύγουν αλλά οι Ιρακινοί άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους με ελαφρά όπλα και να εκτοξεύουν χειροβομβίδες με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης και να τραυματιστεί άλλος ένας» δήλωσε εκπρόσωπος των βρετανικών Ένοπλων Δυνάμεων.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής