Τρίτη 28 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Δίπλα στους σεισμόπληκτους της Λευκάδας βρέθηκε την Παρασκευή η γγ του ΚΚΕ

Δίπλα στους σεισμόπληκτους της Λευκάδας βρέθηκε την Παρασκευή η γγ του ΚΚΕ

Περιοδεία στην πληγείσα από το σεισμό Λευκάδα πραγματοποίησε η γγ του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα. Επισκέφθηκε τον καταυλισμό σεισμοπλήκτων στην πόλη και το νοσοκομείο και χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα αποκατάστασης, ενώ έθεσε θέμα για τη συνολική υποδομή του νησιού.

37

Περιοδεία στην πληγείσα από το σεισμό Λευκάδα πραγματοποίησε την Παρασκευή η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μετά την επίσκεψή της στον καταυλισμό σεισμοπλήκτων στην πόλη και στο νοσοκομείο του νησιού δήλωσε πως τα 600 ευρώ βοήθειας δεν επαρκούν καθώς υπάρχουν σπίτια που πρέπει να ξαναχτιστούν και έθεσε θέμα για τη συνολική υποδομή του νησιού.

«Δεν φτάνει να μιλάει για τα 600 ευρώ ή για μια επιδότηση για ανακατασκευές σπιτιών. Υπάρχουν σπίτια, όπως είναι οι εργατικές -λαϊκές πολυκατοικίες, που κυριολεκτικά και από μια πρώτη ματιά, κι ας μην είσαι ειδικός, είναι φανερό ότι πρέπει να ξαναχτιστούν. Είναι παλιά και αρκετά κατεστραμμένα σπίτια. Σε κάθε περίπτωση εμείς θεωρούμε ότι δεν μπορεί να πληρώσει από την τσέπη του ο άνθρωπος που ανήκει στα λαϊκά στρώματα. Και κυρίως τα σπίτια της φτωχολογιάς έχουν υποστεί ζημιές» δήλωσε.

Η κ. Παπαρήγα προσέθεσε ότι υπάρχει θέμα με τη συνολική υποδομή του νησιού. «Δεν μπορεί να ξεμπερδέψει η κυβέρνηση με το άθροισμα των επιδοτήσεων στους σεισμόπληκτους. Η υποδομή του νησιού είναι πάρα πολύ σημαντικό, φαίνεται ότι έχει πληγεί αρκετά και το ποσό που επίσης έχει κόψει φαίνεται πάρα πολύ εγκεφαλικό και τσιγγούνικο» είπε.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο για τους ανέργους και δεν αναφέρεται στην ουσιαστική επιδότηση των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων που υπέστησαν ζημιές. «Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι μόνο τα σπίτια και η οικοσκευή, αλλά είναι και οι άμεσες και έμμεσες συνέπειες σε ένα νησί που πλήττεται» τόνισε.

Τέλος, επισήμανε ότι είναι έγκλημα το να υπάρχουν μέτρα μόνο όταν εκδηλωθεί ο σεισμός. «Για μας το κύριο είναι η πρόληψη. Και βεβαίως πρόληψη για να αποτραπούν οι σεισμοί δεν μπορεί να υπάρξει με τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα. Αυτό που μπορεί να υπάρξει είναι η οργανωμένη, σε μακρόχρονη βάση οπωσδήποτε μελέτη σπίτι το σπίτι, χώρο το χώρο σε όλη την Ελλάδα, ούτως ώστε να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς, αλλά και χωρίς το φόβο ότι τα σπίτια θα πέσουν στα κεφάλια μας» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Απριλίου 2026
Cookies