
Άρση του εμπάργκο της Ε.Ε. στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ζητούν οι ΗΠΑ
Γενεύη: Τη μεσολάβηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου ζήτησαν οι ΗΠΑ, ώστε η απόφαση της Ε.Ε. να απαγορεύσει την εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων οργανισμών από τις χώρες-μέλη της, να καταστεί παράνομη και αντίθετη με τους κανονισμούς των διεθνών εμπορικών συναλλαγών.
Γενεύη: Τη μεσολάβηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου ζήτησαν οι ΗΠΑ, ώστε η απόφαση της Ε.Ε. να απαγορεύσει την εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων οργανισμών από τις χώρες-μέλη της, να καταστεί παράνομη και αντίθετη με τους κανονισμούς των διεθνών εμπορικών συναλλαγών.
Το εν λόγω αίτημα των ΗΠΑ αναμένεται ότι θα προκαλέσει περαιτέρω αναταραχή στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο ηπείρων, εν όψει της επερχόμενης εμπορικής συνόδου τον επόμενο μήνα στο Μεξικό.
Η απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρει το ζήτημα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου στηρίχθηκε από τον Καναδά και την Αργεντινή. Ωστόσο, με βάση τους κανονισμούς, η Ευρωπαϊκή Ένωση ως ενάγουσα διατηρεί το δικαίωμα προσωρινού απεμπολισμού του αιτήματος έως ότου τεθεί επίσημα υπό συζήτηση στην επερχόμενη σύνοδο.
Εκπρόσωποι της Ε.Ε. επί του θέματος, τόνισαν ότι η στάση της Ευρώπης σχετικά με το θέμα είναι σαφής και απόλυτα δικαιολογημένη, ενώ εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι τελικώς ο Οργανισμός θα απορρίψει το αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Από την πλευρά τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι η στάση της Ευρώπης, που αρνείται να άρει το εμπάργκο στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς από το 1998, αποδεικνύει γενικότερη απροθυμία και αρνητική στάση απέναντι στο ζήτημα, η οποία πρόκειται να συνεχιστεί επί μακρόν.
health.in.gr
- Νέα Αριστερά: Ο Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου αγωνίστηκε για μια κοινωνία που δεν περιθωριοποιεί
- Αυτή είναι η «τελική» πρόταση της Dubai BC στον Ολυμπιακό για τον Γουόκαπ
- Η βία στη Δυτική Όχθη συνεχίζεται – Ισραηλινοί έποικοι έβαλαν φωτιά σε τζαμιά μετά από αιματηρή σύγκρουση
- Βλάχος για το χρυσό μετάλλιο της Εθνικής: «Αφού το κάναμε μία φορά, γιατί να μην το κάνουμε και την επόμενη;»
- Φορούσε μαύρο νυφικό η χθεσινή μας η κοπέλα – Οι διάσημες που απέφυγαν το λευκό
- Γιγάντιες δασικές πυρκαγιές απειλούν Γαλλία και Ισπανία – Πάνω από 325.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί

