
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην Ικαρία
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε από το βράδυ της Τετάρτης η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή Οξέ της Ικαρίας και η οποία είχε απειλήσει κατοικίες. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν προληπτικές ρίψεις νερού από ελικόπτερα για τυχόν αναζωπυρώσεις.
28
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε από το βράδυ της Τετάρτης η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή Οξέ της Ικαρίας. Η φωτιά οποία είχε απειλήσει κατοικίες και είχε ταλαιπωρήσει τους 85 πυροσβέστες που βρίσκονται στο νησί με τις συχνές αναζωπυρώσεις της.
Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν προληπτικές ρίψεις νερού από ελικόπτερα σε ορισμένα δύσβατα σημεία που ακόμα υπάρχουν καπνοί, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν νέες αναζωπυρώσεις.
Καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας τόσο τα ελικόπτερα όσο και τα αεροπλάνα θα κάνουν ρίψεις από αέρος, καθώς οι άνεμοι συνεχίζουν να είναι δυνατοί.
Η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει συνολικά 500 στρέμματα δασικής έκτασης και τρεις αγροικίες εγκαταλελειμένες.
Σημειώνεται ότι επί τόπου βρίσκονται όλες οι επίγειες δυνάμεις , 47 περίπου οχήματα, 85 άνδρες της Πυροσβεστικής και άνδρες της ΕΜΑΚ, εθελοντές πυροσβέστες και αρκετοί κάτοικοι, οι οποίοι ξενύχτησαν για να σβήσουν κάθε μικρή εστία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αυτοκίνητο έπεσε στην παρέλαση του Pride του Βερολίνου – Τουλάχιστον ένας νεκρός και «αρκετοί τραυματίες»
- Το Ιράν δημοσίευσε τις λίστες των ζημιών που έχει προκαλέσει στον αμερικανικό στρατό στη Μέση Ανατολή
- Συγκλονίζει ο οδηγός μηχανής που καταπλακώθηκε από τη σκαλωσιά στον Πειραιά – «Άρχισα να φωνάζω βοήθεια»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 26 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Καστοριά: Επιχείρηση διάσωσης 78χρονου που είχε πέσει σε γκρεμό



