Τετάρτη 06 Μαϊου 2026
weather-icon 24o
Αρνήθηκε ο Διονύσης Γεωργιάδης κάθε συμμετοχή στη 17Ν στη διάρκεια της απολογίας του

Αρνήθηκε ο Διονύσης Γεωργιάδης κάθε συμμετοχή στη 17Ν στη διάρκεια της απολογίας του

Αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στη 17Ν ο Δ.Γεωργιάδης, ο οποίος απολογήθηκε την Παρασκευή. Η διαδικασία διακόπηκε μέχρι και τις 19 Αυγούστου με ένα κατατοπιστικό διάλογο του προέδρου με τον Δ.Κουφοντίνα για τη σχέση του Γεωργιάδη με την οργάνωση.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

30

Αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στην 17Ν ο Δ.Γεωργιάδης, ο οποίος απολογήθηκε την Παρασκευή χωρίς να συμβουλευθεί κείμενο. Ο κατηγορούμενος εξήγησε ότι γνώριζε κυρίως τον Βασίλη Ξηρό, ενώ για το διαμέρισμα της Δαμάρεως είπε ότι απλώς εξυπηρετούσε τον Σάββα Ξηρό.

Όπως διευκρίνισε, ήθελε να εξυπηρετήσει τον Σάββα Ξηρό όταν του ζήτησε να συναντηθεί με τον εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, γιατί αισθανόταν υποχρεωμένος απέναντί του καθώς ο τελευταίος τον φιλοξενούσε συχνά στο σπίτι του. Επίσης, υποστήριξε ότι ποτέ δεν είχε καταλάβει ότι κάποιες εξυπηρετήσεις που έκανε τότε στον Σάββα Ξηρό αφορούσαν τη 17Ν.

Για την κατηγορία της συμμετοχής του σε βομβιστική ενέργεια κατά υποκαταστήματος της Τράπεζας Αlpha, τον Ιούνιο του 1998, ο Διονύσης Γεωργιάδης υποστήριξε ότι το διάστημα εκείνο ήταν στη Θεσσαλονίκη ενώ για την κατηγορία της συμμετοχής του σε ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Παγκρατίου (Δεκέμβριος 1998) είπε ότι απλώς δύο μέρες πριν του είχε ζητήσει ο Σάββας Ξηρός να πάρει το αυτοκίνητό του που ήταν σταθμευμένο κοντά στην τράπεζα.

Τέλος, ο ανέφερε ότι ενδέχεται να είχε δει τον Δημήτρη Κουφοντίνα μία φορά σε καφετέρια, όπου ο ίδιος καθόταν με τον Βασίλη και τον Σάββα Ξηρό.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του όταν ερωτήθηκε για συμμετοχή στην οργάνωση: «Αν ήθελα να αλλάξω τον κόσμο θα πήγαινα στην UNESCO ή στη UNICEF. Δεν θα πήγαινα ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στη ΝΔ, ούτε στη 17Ν.»

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δ.Γεωργιάδη υπέβαλαν στο δικαστήριο ένσταση για ακύρωση της ομολογίας του, κάνοντας λόγο για ψυχολογικές πίεσεις.

Νωρίτερα, εντύπωση προκάλεσε στο δικαστήριο το γεγονός ότι ενώ απολογούνταν ο Διονύσης Γεωργιάδης, ο Βασίλης Τζωρτζάτος για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης άλλαξε θέση και βρέθηκε δίπλα στον Κώστα Τέλιο.

Η σκηνή αυτή θορύβησε τον αναπληρωτή εισαγγελέα έδρας Βασίλη Μαρκή ο οποίος ρώτησε τον Τζωρτζάτο γιατί κάθησε εκεί και του επεσήμανε ότι δεν έχουν δικαίωμα να συνομιλούν μεταξύ τους οι κατηγορούμενοι.

Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με ένα κατατοπιστικό, όπως εκτιμήθηκε, διάλογο του προέδρου με τον Δημήτρη Κουφοντίνα για τη σχέση του Γεωργηιάδη με την οργάνωση.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του Διονύση Γεωργιάδη και της ανάγνωσης των αρχικών ομολογιών του, αφού το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση περί ακυρότητας που υπέβαλε ο κατηγορούμενος, ο πρόεδρος απευθύνθηκε στον Κουφοντίνα παροτρύνοντάς τον να μιλήσει για το Διονύση Γεωργιάδη.

Κουφοντίνας: Έχω πει οτι ορισμένοι είναι σχετικοί και ορισμένοι άσχετοι
Πρόεδρος: Ετούτος; [δείχνοντας τον Γεωργιάδη]
Κουφοντίνας: Ειδικά γι αυτόν μπορείτε να βγάλετε εύκολα συμπέρασμα
Πρόεδρος: Ειδικά γι αυτόν μπορώ εύκολα, ε;
Κουφοντίνας:… [χαμογελάει]
Πρόεδρος: Μου έδωσε κάποιο νόημα ο κ. Κουφοντίνας.

Με τη λήξη της διαδικασίας, στις 1:00 το μεσημέρι, ο πρόεδρος είπε: «Εύχομαι καλές διακοπές σε όσους θα φύγετε και υπομονή σε όσους μένουν εδώ μέσα. Δεν τους ξεχνάμε».

Το δικαστήριο θα διακόψει τη λειτουργία του μέχρι και τις 19 Αυγούστου. Η επόμενη συνεδρίαση θα ξεκινήσει τις 20 Αυγούστου οπότε και αναμένεται να απολογηθεί ο Θεολόγος Ψαραδέλλης.

Τελευταία ενημέρωση: 14:20

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 06 Μαϊου 2026
Cookies