
Εις θάνατον καταδικάσθηκε ο Ινδονήσιος Αμρόζι για τις επιθέσεις στο Μπαλί
Σε θάνατο καταδικάσθηκε την Πέμπτη από δικαστήριο της Ινδονησίας ο Ινδονήσιος ισλαμιστής Αμρόζι, ο οποίος κατηγορείτο ότι συμμετείχε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μπαλί τον Οκτώβριο του 2002, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 202 ανθρώπων.
43
Σε θάνατο καταδικάσθηκε την Πέμπτη από δικαστήριο της Ινδονησίας ο Ινδονήσιος ισλαμιστής Αμρόζι Μπιν Νουρχασγίμ, ο οποίος κατηγορείτο ότι συμμετείχε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μπαλί τον Οκτώβριο του 2002.
Την επιβολή της εσχάτης των ποινών στον Αμρόζι είχαν ζητήσει οι εισαγγελείς τον Ιούνιο και ήταν το πρώτο σχετικό αίτημα που διατυπώθηκε στη δίκη για τα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα.
Ο 40χρονος Αμρόζι είχε παραδεχθεί την ενοχή του για συμμετοχή στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των επιθέσεων που σημειώθηκαν στις 12 Οκτωβρίου 2002 σε δύο νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στο Μπαλί και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 202 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους Αυστραλών τουριστών.
Αξίζει να σημειωθεί στις 28 Ιουλίου ο εισαγγελέας του δικαστηρίου της πόλης Ντενπασάρ στην Ινδονησία ζήτησε την επιβολή της θανατικής ποινής και εναντίον του «εγκεφάλου» των επιθέσεων Ιμάμ Σαμούντρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα του 5χρονου που πετούσε αντικείμενα από τον 6ο όροφο – Σε φιλικό περιβάλλον μεταφέρεται το παιδί
- Δήμος Σερρών: Αποκομιδή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων από υδροστόμια σε οκτώ τοπικές κοινότητες
- ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ: Πανελλαδική απεργία για το αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό
- Ισραήλ: Πανηγυρίζει η Μοσάντ τις νέες επαναστατικές επιχειρησιακές ικανότητες
- Νέος ισχυρός σεισμός στη Σκιάθο – Αισθητός στην Αττική
- Έρχεται… σκούπα στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι

