
Καταδικάσθηκε η Μπεναζίρ Μπούτο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από ελβετικό δικαστήριο
Σε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή και καταβολή προστίμου ύψους 262.758 δολαρίων καταδικάσθηκαν η πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο και ο σύζυγός της Ασίφ Ζαρντάρι από ελβετικό δικαστήριο την Τρίτη.
53
Σε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή και καταβολή προστίμου ύψους 262.758 δολαρίων καταδικάσθηκαν η πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο και ο σύζυγός της Ασίφ Ζαρντάρι από ελβετικό δικαστήριο την Τρίτη.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από δικαστική αρχή στο Ισλαμαμπάντ, η Μπεναζίρ Μπούτο και ο σύζυγός της καταδικάσθηκαν για ξέπλυμα χρηματικού ποσού ύψους 12 εκατ. δολαρίων, που κατατέθηκαν στην Ελβετία, μέσω ενός φιλικού στο ζευγάρι ελβετού δικηγόρου, ως κέρδη υπεράκτιων εταιρειών, με έδρα σε γνωστούς φορολογικούς παράδεισους, και διασυνδέσεις με τις ελβετικές εταιρείες Cotecna και SGS.
Στην απόφαση του ελβετικού δικαστηρίου αναφέρεται ότι με τα ποσά που κατατέθηκαν σε τρεις συνολικώς επίδικους λογαριασμούς σε τράπεζες στη Γενεύη, μετά το 1990, «εζημιώθηκε αναλόγως το πακιστανικό δημόσιο».
Με τη δικαστική απόφαση ζητείται επιπλέον από την καταδικασθείσα πρώην πρωθυπουργό να επιστρέψει στην πακιστανική κυβέρνηση ένα πολύτιμο κολιέ, που η αξία του υπερβαίνει τα 110 χιλιάδες δολάρια.
Η Μπεναζίρ Μπούτο ήταν πρωθυπουργός στο Πακιστάν από τα τέλη του 1988 μέχρι το καλοκαίρι του 1990, και επί δύο μήνες το φθινόπωρο του 1996. Σήμερα, ζει εξόριστη στο Λονδίνο και στο Ντουμπάι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Τι είπε ο Μίλαν Τόμιτς για τον Ερυθρό Αστέρα, τις μεταγραφές και τον Μίλερ-ΜακΙντάιρ
- Συνελήφθη στην Πάτρα ο 89χρονος που πυροβόλησε πέντε άτομα σε ΕΦΚΑ και Εφετείο
- Δήμος Λαρισαίων: Εκτός αστικού ιστού το Τελωνείο
- Πέθανε ο Τόνι Γουίλσον, o άνθρωπος πίσω από το hit «You Sexy Thing»
- “Εσύ έχεις Σήμα στην επιχείρησή σου;”
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα του 5χρονου που πετούσε αντικείμενα από τον 6ο όροφο – Σε φιλικό περιβάλλον μεταφέρεται το παιδί
