Κακοδιοίκηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή καταγγέλουν Μπακογιάννη – Παπουτσής
Σημάδια κακής διοίκησης επί δημαρχίας Δ.Αβραμόπουλου έδειξε ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Δήμο Αθηναίων σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου. Αιχμές για το θέμα άφησαν τόσο η νυν δήμαρχος Ντ. Μπακογιάννη όσο και ο Χρ.Παπουτσής.
30
Σημάδια κακής διοίκησης επί δημαρχίας Δ.Αβραμόπουλου έδειξε ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Δήμο Αθηναίων σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου. Αιχμές για το θέμα άφησαν τόσο η νυν δήμαρχος Ντ. Μπακογιάννη όσο και ο Χρ.Παπουτσής.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των Νέων της Παρασκευής, τα στοιχεία προέκυψαν από εκθέσεις διεθνών οίκων, όπως οι Deloitte & Touche και Εrnst & Young. Στελέχη του Δήμου σημειώνουν ότι ενδεικτικό του χάους που επικρατεί είναι το γεγονός ότι σε επιχειρήσεις του Δήμου, όπως η Τεχνόπολι και η Αναπτυξιακή Εταιρεία, οι διεθνείς οίκοι δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμπεράσματα για την οικονομική τους κατάσταση.
Το αποτέλεσμα είναι οι ζημιές που εμφανίζουν να είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με εκείνες που παρουσιάζουν τα στοιχεία από τα λογιστήριά τους.
Η ίδια η δήμαρχος Ντόρα Μπακογιάννη άφησε αιχμές για λανθασμένες αποφάσεις και επιλογές της προηγούμενης αρχής, ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι από τα στοιχεία δεν προκύπτει δόλος.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστος Παπουτσής ζήτησε την άμεση παραπομπή στη Δικαιοσύνη των περιπτώσεων όπου διαπιστώνονται αξιόποινες πράξεις.
«Το επενδυτικό σχέδιο της τετραετίας δεν πρόκειται να υλοποιηθεί ποτέ εάν δεν αποδοθούν όλες οι πολιτικές, διοικητικές και ποινικές ευθύνες» σημείωσε, μεταξύ άλλων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανεξέλεγκτες οι χρήσεις της ΑΙ στο δημόσιο τομέα
- Ταξί: Συνελήφθησαν 4 οδηγοί που εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από τουρίστες
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442