Πρώτη ανεπίσημη συνάντηση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής
Ο τρόπος λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής καθώς και οργανωτικά ζητήματα εξετάστηκαν κατά την πρώτη ανεπίσημη συνάντηση των μελών του οργάνου που συνεκλήθη την Τετάρτη έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου.
28
Ο τρόπος λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) καθώς και οργανωτικά ζητήματα εξετάστηκαν κατά την πρώτη ανεπίσημη συνάντηση των μελών του οργάνου που συνεκλήθη την Τετάρτη έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου.
«Ήμουν πάντα υποστηρικτής της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης και του διαλόγου στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Χαίρομαι που, μετά από τις συνταγματικές αλλαγές, υλοποιούμε μια σημαντική πτυχή του Συντάγματος, τη δημιουργία και λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής », δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.
«Πιστεύω ότι αυτή η διαδικασία που ξεκινά τώρα θα έχει με το χρόνο ένα πολύ ουσιαστικό αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα δηλαδή της εμπέδωσης μιας κοινής συνείδησης, όχι μόνο της στρατηγικής της χώρας μας, αλλά και των κινήσεων που πρέπει να κάνουμε ως χώρα, πέρα και έξω από τις στενές κομματικές αντιπαραθέσεις», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων που έχουν αποφασίσει να συμμετέχουν στο ΕΣΕΠ και θεσμικοί παράγοντες. Το όργανο δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα με εμπειρογνώμονες· πράγμα που θα γίνει σε επόμενη φάση. Η πρώτη επίσημη συνάντηση του ΕΣΕΠ προγραμματίζεται για το Σεπτέμβριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442