Παράβολο για τις σύνθετες διαδικασίες που αναλαμβάνουν τα ΚΕΠ καθιερώνει το υπουργείο
Την καταβολή παράβολου για τις σύνθετες υποθέσεις που αναλαμβάνουν τα ΚΕΠ καθιερώνει το ΥΠΕΣ. Το παράβολο κρίθηκε αναγκαίο, ώστε να καλύπτεται μέρος των εξόδων λειτουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και η τιμή του θα είναι συμβολική.
30
Την καταβολή παράβολου για τις σύνθετες υποθέσεις που αναλαμβάνουν τα ΚΕΠ καθιερώνει το υπουργείο Εσωτερικών. Το παράβολο κρίθηκε αναγκαίο προκειμένου να καλύπτεται μέρος των εξόδων λειτουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και η τιμή του θα είναι συμβολικό.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των Νέων της Τετάρτης, το ύψος του παραβόλου θα καθοριστεί το αμέσως προσεχές διάστημα, αφού προηγηθεί η σχετική μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών Νίκο Μπίστη στόχος του υπουργείου είναι να ενταχθούν περισσότερες διαδικασίες στα ΚΕΠ, με προτεραιότητα την κάλυψη κατηγοριών που σήμερα δεν εξυπηρετούνται.
Επέκταση θα υπάρξει στις διαδικασίες που μπορούν να διεκπεραιώνουν οι πολίτες μέσω της τηλεφωνικής γραμμής «1502». Στην κατεύθυνση αυτή επιδιώκεται τα ΚΕΠ και το «1502» να αποκτήσουν διαφορετικές μεταξύ τους αρμοδιότητες, ώστε να υπάρχει ευρύτερη κάλυψη των διοικητικών διαδικασιών.
Για παράδειγμα, το αμέσως προσεχές διάστημα θα ενταχθεί στα ΚΕΠ η διαδικασία υποβολής ΦΠΑ και η ανανέωση των αδειών για τους μετανάστες, ενώ σε περιφερειακό επίπεδο θα δίνεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για επιδοτήσεις αγροτικών προϊόντων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)


































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442