
Οι στασιαστές θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα, τόνισε η πρόεδρος των Φιλιππίνων
Οι Φιλιππίνες θα συστήσουν μια ανεξάρτητη επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια της στάσης που εκδηλώθηκε το Σαββατοκύριακο από στρατιωτικούς δήλωσε η πρόεδρος της χώρας Γκλόρια Αρόγιο και πρόσθεσε πως οι στασιαστές θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα.
28
Οι Φιλιππίνες θα συστήσουν μια ανεξάρτητη επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια της στάσης που εκδηλώθηκε το Σαββατοκύριακο από στρατιωτικούς δήλωσε η πρόεδρος της χώρας Γκλόρια Αρόγιο και πρόσθεσε πως οι στασιαστές θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα.
Η Αρόγιο, στην ετήσια ομιλία της για την κατάσταση του έθνους, επεσήμανε πως «η στάση απέτυχε, ήταν μια κακή ιδέα που εφαρμόστηκε από αξιωματικούς που παραπλανήθηκαν».
«Πράξεις σαν και αυτήν είναι λυπηρές και οι δράστες θα βρεθούν αντιμέτωποι με το νόμο», είπε η ίδια στην ομιλία της που μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση.
«Όμως», συνέχισε, «δείχνουν πως υποβόσκει ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Γι αυτό μια ανεξάρτητη επιτροπή θα ερευνήσει τις ρίζες της στάσης και τι ήταν αυτό που παρακίνησε τους στασιαστές».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, την οποία εκφώνησε στο Κοινοβούλιο, η Αρόγιο ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν στη Μαλαισία ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνησή της και τους μουσουλμάνους αντάρτες του Ισλαμικού Απελευθερωτικού Μετώπου Μόρο (MILF).
Επίσης, η πρόεδρος των Φιλιππίνων ανακοίνωσε πως θα απομακρύνει από τις θέσεις τους όλα τα ηγετικά στελέχη της αστυνομίας της χώρας λόγω της απόδρασης, πριν από δύο εβδομάδες, του ινδονήσιου Φατούρ Ροχμάν αλ-Γκόζι, στελέχους της ισλαμικής οργάνωσης Τζαμάα Ισλαμίγια.
«Ολες οι θέσεις στην ιεραρχία της Εθνικής Αστυνομίας των Φιλιππίνων (PN) θεωρούνται κενές», είπε χαρακτηριστικά.
Η πρόεδρος των Φιλιππίνων υπογράμμισε πως η χώρα έχει κηρύξει πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, της διαφθοράς, των ασθενειών και των ναρκωτικών. «Δεν μπορούμε να παραμείνουμε διασπασμένοι όταν έχουμε τόσα πράγματα να κάνουμε μαζί. Σας χρειάζομαι. Ο ένας χρειάζεται τον άλλον», κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Βουλή: Βάλλεται πανταχόθεν η κυβέρνηση μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου
- Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – Στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ
- Βασίλης Αργυρόπουλος: Από την πάστα των μεγάλων
- «Chios Pass 2026» – «Kythira Pass 2026»: Ξεκινούν οι αιτήσεις στις 18 Μαΐου
- Η στιγμή της σύλληψης του 89χρονου στην Πάτρα – Αυτό είναι το περίστροφο που είχε στην κατοχή του
- Μέλανι Γκρίφιθ και Αντόνιο Μπαντέρας ξανά μαζί μια δεκαετία μετά το διαζύγιό τους


