Μικρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύονται την Τετάρτη, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν, μεταξύ άλλων, οι Roche και Danone σηματοδοτούν ανάκαμψη στα εταιρικά κέρδη.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύονται την Τετάρτη, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν, μεταξύ άλλων, οι Roche και Danone σηματοδοτούν ανάκαμψη στα εταιρικά κέρδη.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται οριακά κατά 0,10% στις 2.398,58 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,16% στις 4.086,10 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,31% στις 3.102,36 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται υψηλότερα κατά 0,05% στις 3.319,85 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 9.615,34 μονάδες, με κέρδη 1,36%.
Σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των Roche (+3,7% στα 111 ελβετικά φράγκα) και Danone (+3,7% στα 120,80 ευρώ), καθώς ανακοίνωσαν θετικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο.
«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με τα νούμερα που βλέπουμε» δήλωσε στο Bloomberg ο διαχειριστής της SEB Invest GmbH, Τόμας Κέρφγκεν. «Είναι σημαντικό ότι βλέπουμε καλά κέρδη και όχι μεγάλες καταστροφές. Τώρα πρέπει να δούμε στο μέλλον αν αυτή η τάση των καλύτερων αποτελεσμάτων συνεχιστεί» προσέθεσε.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.