Τρίτη 28 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
«Ακαιρη και άσκοπη» η διαδοχολογία δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου

«Ακαιρη και άσκοπη» η διαδοχολογία δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου

«Ακαιρη και άσκοπη» χαρακτηρίζει τη συζήτηση που γίνεται για το θέμα διαδοχής του Κώστα Σημίτη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ξεκαθαρίζοντας ότι οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό είναι σχέσεις «ευθύτητας και ειλικρίνειας».

43

«Ακαιρη και άσκοπη» χαρακτηρίζει τη συζήτηση που γίνεται για το θέμα διαδοχής του Κώστα Σημίτη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ξεκαθαρίζοντας ότι οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό είναι σχέσεις «ευθύτητας και ειλικρίνειας».

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρεται στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, επισημαίνοντας ότι «εμείς δουλεύουμε για τη νίκη», και κληθείς να σχολιάσει εάν -σε περίπτωση ήττας- τεθεί θέμα ηγεσίας του κόμματος επαναλαμβάνει:

«Έχω πει κατ επανάληψη ότι θεωρώ όλη αυτή τη φιλολογία άκαιρη και άσκοπη. Το ΠΑΣΟΚ έχει τις θεσμικές του λειτουργίες». Όπως λέει, «οι πολιτικές μου σχέσεις με τον πρωθυπουργό είναι σχέσεις ευθύτητας, διαφάνειας και ειλικρίνειας […] Δεν μετέχω, ούτε θα μπορούσα να μετέχω, στη λογική παρεών ή και μηχανισμών».

Ο υπουργός Εξωτερικών εκφράζει, επίσης, τη διαφωνία του με την άποψη που είχε διατυπώσει παλαιότερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχετικά με την αλλαγή του ονόματος και των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας ότι «υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, ουσιαστικότερες, που χρήζουν της προσοχής και της δουλειάς μας».

Υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι «σε μία παράταξη που θεωρεί τον διάλογο πεμπτουσία της δημοκρατίας, ταμπού και ιεροσυλίες δεν χωρούν».

Αναφερόμενος στην παραίτηση του Κώστα Λαλιώτη από τη θέση του γραμματέα του κόμματος, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι «ο κ. Λαλιώτης θα συνεχίσει να παραμένει ένα στέλεχος πρώτης γραμμής. Είναι και θα παραμείνει μαζί μας».

Ως προς το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου και την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να προσέλθει σε διάλογο, ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι «στόχος μας δεν είναι τα εκλογικά τερτίπια, αλλά να διαμορφωθεί ένα υπεύθυνο, μακρόπνοο και σοβαρό σύστημα που να αναβαθμίζει την πολιτική ζωή, ασχέτως εκλογικών αποτελεσμάτων».

Εκφράζει, δε, τη βεβαιότητά του ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει καμία αντίρρηση να δεσμευτεί ώστε, αν υπάρξουν ενδιάμεσες εκλογές το 2005, το νέο σύστημα να μην εφαρμοστεί τότε, αλλά να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές».

Τέλος, ως προς τις απόψεις που διατυπώθηκαν από πολλούς για το ύφος του ανασχηματισμού του Ιουλίου, ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνει ότι «οι αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι πέραν προσώπων. Το κόμμα μας είναι πολυσυλλεκτικό και δεν περισσεύει κανείς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Απριλίου 2026
Cookies