Στήριξη στον Γιασέρ Αραφάτ -παρά τις διαφωνίες- παρέχει ο Μαχμούντ Αμπάς
Εν μέσω των εκκλήσεων του Ισραήλ προς τη διεθνή κοινότητα για περιθωριοποίηση του Γιασέρ Αραφάτ, ο Μαχμούντ Αμπάς δηλώνει τη στήριξή του στον Παλαιστίνιο πρόεδρο, με τον οποίο συναντήθηκε τη Δευτέρα για να επιλύσουν τις μεταξύ τους διαφωνίες.
Εν μέσω των εκκλήσεων του Ισραήλ προς τη διεθνή κοινότητα για περιθωριοποίηση του Γιασέρ Αραφάτ, ο Μαχμούντ Αμπάς δηλώνει τη στήριξή του στον Παλαιστίνιο πρόεδρο, με τον οποίο συναντήθηκε τη Δευτέρα για να επιλύσουν τις μεταξύ τους διαφωνίες.
Όπως μετέδωσε το Reuters, Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός θέλει να επαναλάβει ότι ο Αραφάτ εξακολουθεί να είναι ο πρόεδρος, ακόμη και εάν υπάρχουν εσωτερικές διαφωνίες», και προσέθεσε ότι «ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει τον Αραφάτ».
Η δήλωση στήριξης του Γ.Αραφάτ πραγματοποιήθηκε, ενώ οι δύο Παλαιστίνιοι ηγέτες συνομιλούσαν, προκειμένου να διευθετήσουν τα ζητήματα που οδήγησαν τον Μαχμούντ Αμπάς να απειλήσει προ ημερών με παραίτηση από την πρωθυπουργία.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συνάντηση είχε θετική κατάληξη, καθώς -όπως ανέφερε Παλαιστίνιος αξιωματούχος- επιλύθηκαν οι διαφωνίες σχετικά με τον τρόπο χειρισμού των συνομιλιών με το Ισραήλ.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο άνδρες υιοθέτησαν μια φόρμουλα για τον τρόπο και τα μέσα που θα καθοδηγήσουν τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, καθώς και για τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια.
Αν και δεν δόθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις για τη φόρμουλα αυτή, ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος επισήμανε ότι με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν τυχόν διαφωνίες στο μέλλον.
Όσον αφορά στον καταμερισμό εξουσίας μεταξύ Αραφάτ και Αμπάς, ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός διατηρεί «χωρίς καμία αλλαγή τα προνόμια που έχουν καθοριστεί από τον θεμελιώδη παλαιστινιακό νόμο».