Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
weather-icon 12o
Εβδομάδα απολογίας στη δίκη των κατηγορουμένων της 17 Νοέμβρη

Εβδομάδα απολογίας στη δίκη των κατηγορουμένων της 17 Νοέμβρη

Στην αρχή της αντίστροφης μέτρησης προς την ετυμηγορία, φτάνει τις επόμενες ημέρες η δίκη της 17Ν, καθώς η διαδικασία εισέρχεται στη φάση των απολογιών. Κρίσιμες θεωρούνται επίσης οι απολογίες των Δ.Κουφοντίνα, Σ.Ξηρού, Π.Τσελέντη, Σ.Κονδύλη και Κ.Τέλιου.

37

Στην αρχή της αντίστροφης μέτρησης προς την ετυμηγορία, φτάνει τις επόμενες ημέρες η δίκη της 17Ν, καθώς η διαδικασία εισέρχεται στη φάση των απολογιών των κατηγορουμένων.

Οι απολογίες αποτελούν, όπως σημειώνει η Ελευθεροτυπία, την πιο κομβική στιγμή της δικαστικής διαδικασίας, με τους δικαστές και κοινή γνώμη περιμένουν με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των κατηγορουμένων.

Καθοριστικό ρόλο, ιδίως όσον αφορά την τεκμηρίωση της ενοχής κάποιων εκ των κατηγορουμένων που αρνούνται τη συμμετοχή τους, όπως ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, αναμένεται να παίξουν οι προανακριτικές απολογίες των αδελφών Ξηρού και των Β.Τζωρτζάτου, Π.Σερίφη και Κ.Καρατσώλη, οι οποίοι όμως τις έχουν ανακαλέσει. Το δικαστήριο δεν φαίνεται διατεθειμένο να αποδεχθεί τους ισχυρισμούς τους περί άσκησης αστυνομικής βίας ή χορήγησης ψυχοφαρμάκων.

Από τα μέχρι σήμερα δεδομένα, πάντως, θεωρείται σίγουρο ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που θα ανοίξει πιθανότατα το χορό των απολογιών, δεν πρόκειται να είναι περισσότερο αναλυτικός, όσον αφορά τη δική του συμμετοχή. Αν και πιέζεται από τις ανυπόστατες, όπως υποστηρίζει, κατηγορίες σε βάρος της συζύγου του, Αγγελικής Σωτηροπούλου, αλλά και από τις αλλεπάλληλες παροτρύνσεις του προέδρου να μιλήσει, εκείνος αναμένεται να παραμείνει πιστός στη γραμμή της «αξιοπρέπειας και της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης».

Ο Σάββας Ξηρός και τα αδέλφια του θα επιμείνουν στην ανάκληση όσων έχουν ομολογήσει, υποστηρίζοντας ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα, αποτελούσαν μέρος «σεναρίου» που τους υποδείχθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Κρίσιμες θεωρούνται επίσης οι απολογίες των Π.Τσελέντη, Σ.Κονδύλη και Κων.Τέλιου, των τριών κατηγορουμένων που αποδέχονται τη συμμετοχή τους σε συγκεκριμένες ενέργειες και ζητούν επιεική μεταχείριση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
Cookies