Εβδομάδα απολογίας στη δίκη των κατηγορουμένων της 17 Νοέμβρη
Στην αρχή της αντίστροφης μέτρησης προς την ετυμηγορία, φτάνει τις επόμενες ημέρες η δίκη της 17Ν, καθώς η διαδικασία εισέρχεται στη φάση των απολογιών. Κρίσιμες θεωρούνται επίσης οι απολογίες των Δ.Κουφοντίνα, Σ.Ξηρού, Π.Τσελέντη, Σ.Κονδύλη και Κ.Τέλιου.
37
Στην αρχή της αντίστροφης μέτρησης προς την ετυμηγορία, φτάνει τις επόμενες ημέρες η δίκη της 17Ν, καθώς η διαδικασία εισέρχεται στη φάση των απολογιών των κατηγορουμένων.
Οι απολογίες αποτελούν, όπως σημειώνει η Ελευθεροτυπία, την πιο κομβική στιγμή της δικαστικής διαδικασίας, με τους δικαστές και κοινή γνώμη περιμένουν με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των κατηγορουμένων.
Καθοριστικό ρόλο, ιδίως όσον αφορά την τεκμηρίωση της ενοχής κάποιων εκ των κατηγορουμένων που αρνούνται τη συμμετοχή τους, όπως ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, αναμένεται να παίξουν οι προανακριτικές απολογίες των αδελφών Ξηρού και των Β.Τζωρτζάτου, Π.Σερίφη και Κ.Καρατσώλη, οι οποίοι όμως τις έχουν ανακαλέσει. Το δικαστήριο δεν φαίνεται διατεθειμένο να αποδεχθεί τους ισχυρισμούς τους περί άσκησης αστυνομικής βίας ή χορήγησης ψυχοφαρμάκων.
Από τα μέχρι σήμερα δεδομένα, πάντως, θεωρείται σίγουρο ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που θα ανοίξει πιθανότατα το χορό των απολογιών, δεν πρόκειται να είναι περισσότερο αναλυτικός, όσον αφορά τη δική του συμμετοχή. Αν και πιέζεται από τις ανυπόστατες, όπως υποστηρίζει, κατηγορίες σε βάρος της συζύγου του, Αγγελικής Σωτηροπούλου, αλλά και από τις αλλεπάλληλες παροτρύνσεις του προέδρου να μιλήσει, εκείνος αναμένεται να παραμείνει πιστός στη γραμμή της «αξιοπρέπειας και της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης».
Ο Σάββας Ξηρός και τα αδέλφια του θα επιμείνουν στην ανάκληση όσων έχουν ομολογήσει, υποστηρίζοντας ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα, αποτελούσαν μέρος «σεναρίου» που τους υποδείχθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Κρίσιμες θεωρούνται επίσης οι απολογίες των Π.Τσελέντη, Σ.Κονδύλη και Κων.Τέλιου, των τριών κατηγορουμένων που αποδέχονται τη συμμετοχή τους σε συγκεκριμένες ενέργειες και ζητούν επιεική μεταχείριση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θρίλερ σε bulk carrier στον Κόλπο του Άντεν: Drone με πυρομαχικό 50 κιλών εξουδετερώθηκε εν πλω σε επιχείρηση 12 ωρών
- Πρωτομαγιά 1994-2026: Η μέρα που ο Θεός της Ταχύτητας, Άιρτον Σένα, έφυγε για την αιωνιότητα (vids, pics)
- Αίγυπτος: Γερμανός τουρίστας πέθανε από δάγκωμα φιδιού – Μπήκε μέσα στο παντελόνι του
- «Τη φλόγα του αγώνα κρατάμε ζωντανή» – Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά
- Η «Evita» του Τζέιμι Λόιντ με τη Ρέιτσελ Ζέγκλερ ταξιδεύει στο Μπρόντγουεϊ
- Πρωτομαγιά: Η πρώτη κατάθεση στεφάνων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής από συνδικάτα και φορείς
- Αυστραλία: Επεισόδια έξω από νοσοκομείο που κρατείται 47χρονος για τη δολοφονία 5χρονης
- Τσουκαλάς για Πρωτομαγιά: Η μείωση των ωρών εργασίας μπορεί να γίνει εργαλείο αναδιανομής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442