43

Στο 7,32% από 4,87% αυξήθηκε φέτος το ποσοστό των αριστούχων στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ μειώθηκε ο αριθμός των υποψηφίων που πήραν βαθμούς κάτω από τη βάση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους την Πέμπτη, 6.623 υποψήφιοι πήραν βαθμούς από «18» έως «20», ενώ το 2002 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 4.535.

Παράλληλα, 33.921 υποψήφιοι (ποσοστό 37,49%) πήραν βαθμούς κάτω από «10», ενώ ο αντίστοιχος αριθμός πέρυσι ήταν 37.541 άτομα (ποσοστό 40,32%).

Όπως προκύπτει από τα τελικά στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, σε όλα τα επιστημονικά πεδία και κυρίως στις υψηλόβαθμες σχολές θα υπάρξει άνοδος των βάσεων, ενώ μικρότερη θα είναι η άνοδος των βάσεων στις σχολές «μεσαίας» ζήτησης.

Ως προς τους υποψηφίους που διαγωνίστηκαν σε ειδικά μαθήματα, οι βαθμολογίες τους αναμένεται να ανακοινωθούν στις 10 Ιουλίου, ενώ στις 14 Ιουλίου θα ξεκινήσει η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων.

Η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει στις 25 Ιουλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ