
Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση του καύσωνα
Αθήνα: Καύσωνα προβλέπουν για τις επόμενες μέρες οι μετεωρολόγοι, ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει έως τους 42 βαθμούς Κελσίου και ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από τις υψηλές θερμοκρασίες.
Αθήνα: Καύσωνα προβλέπουν για τις επόμενες μέρες οι μετεωρολόγοι, ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει έως τους 42 βαθμούς Κελσίου και ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από τις υψηλές θερμοκρασίες.
Το υπουργείο Υγείας και η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνουν συστάσεις στους πολίτες και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά και όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας καλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες, να πίνουν άφθονα υγρά και όχι αλκοόλ, να τρώνε και να ντύνονται ελαφρά, καθώς και να κάνουν συχνά ντους.
Ο κρατικός μηχανισμός ενόψει του καύσωνα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα έχουν δωμάτια με κλιματισμό, ενώ το ΕΚΑΒ καλείται να έχει έτοιμες μονάδες στελεχωμένες με εκπαιδευμένο προσωπικό.
Οι μεγάλοι δήμοι της χώρας θα έχουν ανοιχτές για το κοινό κλιματιζόμενες αίθουσες, τις ημέρες όπου ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα κρατήσει ανοιχτά όλα τα ΚΑΠΗ, ώστε να καταφύγουν εκεί οι ηλικιωμένοι.
Η πρόβλεψη της ΕΜΥ
Αίθριο καιρό και υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με όμβρους κατά διαστήματα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στο νότιο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 19 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς και στα νησιά από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Το θερμόμετρο στην Αθήνα θα αγγίξει τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανούς όμβρους κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: ΜΠΕ
health.in.gr
- ΖΑΟΝ – Παναθηναϊκός 1-3: Οι φιλοξενούμενες έκαναν την ανατροπή και είναι μια ανάσα από τον τίτλο
- Blue Origin: Βρέθηκε ο ανταγωνιστής του Falcon 9 της SpaceX
- Αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό (vid)
- Σιδηρόδρομος: Πόλεμος στους εργαζόμενους και αποκομμένη περιφέρεια – «Και μετά τις βελτιώσεις 25 χρόνια πίσω θα είμαστε»
- Οι ΗΠΑ κατέλαβαν πλοίο που προσπάθησε να σπάσει τον αποκλεισμό – Τραμπ: Του ανοίξαμε τρύπα στο μηχανοστάσιο
- Super League: Η βαθμολογία των playoffs μετά τις νίκες ΑΕΚ και Ολυμπιακού


