30

Την άποψη ότι η απόρριψη της επίμαχης πρότασής του για τις υποθέσεις Κόκκαλη και Μπουρμπούλια από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ήταν απλά ζήτημα διαφορετικής ερμηνείας διατυπώνει ο Ευ.Κρουσταλάκης, μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Όσοι ασχολούμαστε με τα νομικά γνωρίζουμε ότι την ίδια διάταξη μπορεί να την ερμηνεύσει κανείς έτσι κι αλλιώς. Εδώ υπήρξε μια διαφορετική ερμηνεία της διατάξεως. Εγώ δεν συμφωνώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε» εξηγεί.

Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι τη σχετική απόφαση την έλαβε μόνος του και δεν μετανιώνει για αυτήν, συμπληρώνοντας: «Εγώ προέβην σε μια ενέργεια που ήταν μέσα στις αρμοδιότητές μου, κινήθηκα βάσει συγκεκριμένων διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, και αναφέρομαι στο άρθρο 308, το οποίο λέει σαφώς ότι η ανάκριση στα αδικήματα του νόμου 1608 θεωρείται περαιωθείσα μόνο με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.»

Ο κ. Κρουσταλάκης σημειώνει ότι ο εισαγγελέας οφείλει να παραμένει αυστηρός τηρητής της νομιμότητας και χωρίς καμία διάκριση να στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε παρανομεί, όσο ψηλά και αν βρίσκεται ή όσο ισχυρός και να εμφανίζεται.

«Οι λέξεις συναλλαγή και διαφθορά πολλές φορές ωχριούν μπροστά στην πραγματικότητα. Κάποτε χάνουν και αυτήν τη σημασία τους.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ