Την άμεση μεταστέγαση του Ειρηνοδικείου ζητούν οι δικηγόροι
Την άμεση μεταστέγαση του Ειρηνοδικείου ζητούν οι δικηγόροι, προειδοποιώντας ότι εάν το θέμα δεν λυθεί σύντομα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Όπως καταγγέλλουν, το υφιστάμενο κτίριο θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των υπαλλήλων και όσων εισέρχονται σε αυτό.
43
Την άμεση μεταστέγαση του Ειρηνοδικείου ζητούν οι δικηγόροι, προειδοποιώντας ότι εάν το θέμα δεν λυθεί σύντομα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
Όπως κατήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Παξινός, μέλη του ΔΣΑ και εκπρόσωποι των δικαστικών υπαλλήλων, η κατάσταση του κτιρίου στην οδό Σταδίου 63 (Σαρόγλειο Μέγαρο, Ομόνοια), όπου στεγάζεται το Ειρηνοδικείο και άλλες υπηρεσίες είναι άθλια και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και όσων εισέρχονται σε αυτό.
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν, μετά τον σεισμό του 1999 το κτίριο παρουσιάζει προβλήματα στατικής, κάτι που επιβεβαιώνει η έκθεση επικίνδυνης οικοδομής που συνέταξε η Υπηρεσία Πολεοδομίας του δήμου Αθηναίων. Επιπλέον, προβλήματα δημιουργούνται λόγω του αμιάντου στις ψευδοροφές, το οποίο αποτελεί καρκινογόνο υλικό.
Οι δικηγόροι προειδοποιούν ότι εάν δεν λυθεί άμεσα το θέμα της μεταστέγασης του Ειρηνοδικείου και των άλλων υπηρεσιών και εάν δεν παραχωρηθεί ο χώρος της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού στην οδό Ευελπίδων για τις ανάγκες του Πρωτοδικείου, θα προχωρήσουν σε αποχή από τον Σεπτέμβριο και σε κατάληψη του επικίνδυνου κτιρίου, ενώ θα υποβάλουν και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.
Παράλληλα, σύμφωνα με το Έθνος την Παρασκευή, από τη Δευτέρα 30 Ιουνίου οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα προσέρχονται στα γραφεία, αλλά θα εξυπηρετούν το κοινό και τους δικηγόρους στην είσοδο του κτιρίου μόνο για τις αναγκαίες δικαστικές ενέργειες και όπου υπάρχει κίνδυνος να χαθούν προθεσμίες ή να υποστούν βλάβη οι πολίτες.
Στο Σαρόγλειο Μέγαρο στεγάζονται, επίσης, υπηρεσίες του Πταισματοδικείου, του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, του Δικαστηρίου Ανηλίκων και του Ταμείου Αρωγής των υπαλλήλων του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηλεία: Με λευκά μπαλόνια αποχαιρετούν τον 13χρονο που σκοτώθηκε με πατίνι
- Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται την Πρωτομαγιά
- Πρεμιέρα της Εθνικής πόλο γυναικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Η ιστορία του διαμαντιού Koh-i-Noor: Ο Μαμντάνι θα ζητήσει από τον Κάρολο να το επιστρέψει
- Τουρκία: Αγριογούρουνο έτρεχε σε πολυσύχναστο δρόμο – Τραυμάτισε τρία άτομα
- Η ΝΔ που επιτίθεται ανοίκεια στην ευρωπαϊκή εισαγγελία κατηγορεί την αντιπολίτευση για «άρρωστο κλίμα»
- Σκύλος και φαγητό: Ποιες είναι οι αιτίες που «ξεχειλίζει» από ενθουσιασμό. Θα σας εκπλήξουν!
- Θρίλερ σε bulk carrier στον Κόλπο του Άντεν: Drone με πυρομαχικό 50 κιλών εξουδετερώθηκε εν πλω σε επιχείρηση 12 ωρών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442