27

Απορρίφθηκε την Τετάρτη το αίτημα του Εθνικού Ιδρύματος Αθλημάτων της Ρωσίας για την έκδοση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να απαγορευτεί η μεταβολή της νομικής και πραγματικής περιουσιακής κατάστασης της εταιρείας European Games Limited, η οποία, όπως αναφέρεται στην αίτηση, είχε συνάψει σύμβαση τον Ιούνιο του 1993 για την εγκατάσταση και λειτουργία του Λόττο στη Ρωσία.

Το Εθνικό Ίδρυμα Αθλημάτων της Ομοσπονδίας της Ρωσίας ζήτησε την έκδοση προσωρινής διαταγής έως τις 29 Αυγούστου του 2003, οπότε θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει κατά της European Games Limited, η οποία, όπως υποστηρίζει στην αίτηση, είναι συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη.

Η συζήτηση για την έκδοση της προσωρινής διαταγής έγινε το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, ενώπιον του προέδρου της υπηρεσίας Βασίλη Κουνάλη και παρέστησαν από την πλευρά των αιτούντων ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος, ενώ παρέμβαση έκαναν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του επιχειρηματία Σωκράτη Κοκκαλη οι οποίοι ζήτησαν την απόρριψη της αίτησης.

Απάντηση Κόκκαλη

«Με ψεύδη και συκοφαντίες κανείς δεν δικαιώνεται» σημειώνει μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης.

Ο κ.Κόκκαλης τονίζει ότι «στο κενό έπεσε ακόμα μία προσπάθεια της ενορχηστρωμένης επίθεσης που ασκούν, με ιδιαίτερη ένταση τον τελευταίο καιρό και για εμφανείς λόγους, τα ίδια πάντοτε οργανωμένα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα, σε εκκρεμή υπόθεση που με αφορά».

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Ομίλου Intracom, «το ανύπαρκτο Ρωσικό Ίδρυμα που προφανώς χρησιμοποιούν, εκπροσωπούμενο από Έλληνα πρώην πιλότο της Ολυμπιακής, απέτυχε να πείσει το δικαστήριο ότι διατηρεί βάσιμες απαιτήσεις κατά οποιουδήποτε, συμπεριλαμβανομένου εμού, με αποτέλεσμα να απορριφθεί το αίτημά τους για λήψη προσωρινής διαταγής, ενόψει ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν».

Έτσι πλέον, σημειώνει ο κ.Κόκκαλης, διαψεύδονται «τα ούτως ή άλλως ανακριβέστατα», όπως τα χαρακτηρίζει, δημοσιεύματα που μιλούσαν για αιτούμενη κατάσχεση της περιουσίας του, αλλά και γενικότερα τα κατασκευασμένα σενάρια, τα οποία μοναδικό σκοπό είχαν τον επηρεασμό της ελληνικής δικαιοσύνης, εν όψει της αυριανής σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών.

Ολομέλεια Εφετών για Κόκκαλη-Μπουρμπούλια

Εν τω μεταξύ, αύριο στην προγραμματισμένη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών θα συζητηθεί η παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Κρουσταλλάκη για τον ορισμό εφετών ειδικών ανακριτών που θα διεξάγουν περαιτέρω ανακρίσεις για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Σωκράτης Κόκκαλης αλλά και την υπόθεση της πρωτοδίκου Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια.

Η εισαγγελική παραγγελία αφορά στο σύνολο των κατηγοριών που εκκρεμούν σε βάρος του κ. Κόκκαλη, με βάση το πόρισμα του εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αλλά και τις καταγγελίες του ρωσικού Ιδρύματος Αθλημάτων, με πρόσφατη έγκληση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η πρωτοδίκης Κωσταντίνα Μπουρμπούλια, η οποία είχε αναλάβει τις ανακρίσεις για τις «μετοχές-φούσκες» του Χρηματιστηρίου, φέρεται να αποσιώπησε λόγο εξαίρεσής της, εξαιτίας των προσωπικών σχέσεων της με συνήγορο υπεράσπισης εμπλεκόμενου στην υπόθεση.

Τελευταία ενημέρωση 16:35

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ