Υπέρ της δημιουργίας νέων ΧΥΤΑ τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών
Συντριπτικό είναι το ποσοστό των πολιτών της χώρας που τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων ΧΥΤΑ, παρά τις διαφοροποιήσεις των κομμάτων στη Βουλή. Από την έρευνα της MRB προκύπτει ότι υπέρ των νέων χώρων τάσσεται το 63,3% των πολιτών.
Συντριπτικό είναι το ποσοστό των πολιτών της χώρας που τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων ΧΥΤΑ, παρά τις διαφοροποιήσεις των κομμάτων στη Βουλή. Από την έρευνα της MRB προκύπτει ότι υπέρ των νέων Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων τάσσεται το 63,3% των πολιτών.
Από την έρευνα που δημοσιεύεται στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία προκύπτει επίσης ότι το σχετικό ποσοστό είναι ακόμα μεγαλύτερο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου αγγίζει το 71,8%.
Αποκαλυπτική, όμως, είναι και η άγνοια των πολιτών, αφού το 29,2% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν γνωρίζει το θέμα ή δεν έχει άποψη.
Στην Αθήνα, ποσοστό άνω το 80% των ερωτηθέντων κατανοεί την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στο σύστημα διαχείρισης των απορριμάτων, ενώ το 77% των πολιτών σε πανελλήνιο επίπεδο δηλώνουν ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις ανεξέλεγκτες χωματερές και στους σύγχρονους ΧΥΤΑ.
Υπέρ των νέων ΧΥΤΑ τάσσεται το 81,1% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 75,9% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, το 75,5% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ και το 75,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΝ. Σημειώνεται ότι η σχετική τροπολογία για τους νέους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων καταψηφίστηκε στη Βουλή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η έρευνα διεξήχθη από τις 20 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου με δείγμα 2.000 άτομα πανελλαδικά.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59