
Ισχνή η συμμετοχή των Ιταλών στο δημοψήφισμα για απαγόρευση των αυθαίρετων απολύσεων
Για δεύτερη και τελευταία ημέρα συνεχίζεται τη Δευτέρα, το δημοψήφισμα στην Ιταλία για την επέκταση του άρθρου 18 που απαγορεύει τις αυθαίρετες απολύσεις. Η συμμετοχή στη ψηφοφορία κατά την πρώτη ημέρα υπήρξε ισχνότατη και έφθασε μόλις το 17.5%.
37
Για δεύτερη και τελευταία ημέρα συνεχίζεται τη Δευτέρα, το δημοψήφισμα στην Ιταλία για την επέκταση του άρθρου 18 που απαγορεύει τις αυθαίρετες απολύσεις. Η συμμετοχή στη ψηφοφορία κατά την πρώτη ημέρα υπήρξε ισχνότατη και έφθασε μόλις το 17.5%.
Πλέον φαντάζει ακατόρθωτο όχι μόνον να επιτευχθεί το ποσοστό εγκυρότητας του δημοψηφίσματος (50%), αλλά και το αρνητικό ρεκόρ του 30% για την προσέλευση, που είχε επιτευχθεί το 1997 σε αντίστοιχο δημοψήφισμα για τον Τύπο.
Ο καύσωνας και οι έντονες εκκλήσεις από τις περισσότερες πολιτικές δυνάμεις για αποχή κράτησαν μακριά από τα εκλογικά τμήματα τους περισσότερους ψηφοφόρους.
Σήμερα, Τρίτη, οι κάλπες θα είναι ανοιχτές έως τις 16.00, ώρα Ελλάδος. «Ας πάμε να ψηφίσουμε» είναι η έκκληση που απηύθυνε χθες ο ηγέτης της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Φάουστο Μπερτινότι, που υποστηρίζει την θετική ψήφο στην επέκταση του άρθρου κατά των απολύσεων και στις επιχειρήσεις με λιγότερους από 15 απασχολούμενους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αγώνας δρόμου προς τα κάτω: Ο κίνδυνος του καθεστώτος «EU Inc» για τα εργασιακά δικαιώματα
- Liberland: Ο Τζάστιν Σαν και το crypto μικρο-έθνος όπου η εξουσία αγοράζεται με tokens – Όχι στη δημοκρατία, όχι στη φτώχια
- Ο Γκόρντον άνοιξε το σκορ για την Αγγλία! (vid)
- Ευρωπαϊκή Ένωση: Αναβλήθηκε η απόφαση για το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Δεν υπήρξε ομοφωνία των «27»
- Ο Κολίνα απάντησε στον Ντεσάν: «Σίγουρα ο διαιτητής ήταν υψηλού επιπέδου»
- Ο επικίνδυνος απολιτίκ αχταρμάς του Αλέξη Γεωργούλη που δεν αποκλείει να κατέβαινε υποψήφιος της Χρυσής Αυγής



