30

Επεισοδιακή αποδείχθηκε η σύλληψη του Βέσελιν Σλιβάνσαντιν, πρώην συνταγματάρχη του γιουγκοσλαβικού Στρατού και καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου στο Βούκοβαρ. Η αστυνομία έδωσε μάχη με τους υποστηρικτές του μέχρι τελικά να τον συλλάβει.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου για να διαλύσει τους εκατοντάδες εθνικιστές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το διαμέρισμα του πρώην συνταγματάρχη, για να εμποδίσουν τη σύλληψή του.

Ο Σλιβάντσανιν καταζητείται από το ICTY ως ένας από τους βασικούς ύποπτους για τη σφαγή περίπου 200 Κροατών και άλλων μη Σέρβων πολιτών, το 1991, μετά την κατάληψη του Βούκοβαρ από τους Σέρβους.

Το όνομα του συνταγματάρχη βρίσκεται στον κατάλογο με τους τρεις πλέον καταζητούμενους από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για Εγκλήματα Πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Οι άλλοι δύο καταζητούμενοι είναι ο Ράντοβαν Κάρατζιτς και ο στρατηγός Ράτκο Μλάντιτς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press