
Εντατικούς ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία ζητά το υπουργείο Παιδείας
Στην εντατικοποίηση των ελέγχων στα σχολικά λεωφορεία ούτως ώστε να διασφαλισθούν οι προϋποθέσεις ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών θα ζητήσει, με τη συνδρομή των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Μεταφορών, το υπουργείο Παιδείας.
37
Στην εντατικοποίηση των ελέγχων στα σχολικά λεωφορεία ούτως ώστε να διασφαλισθούν οι προϋποθέσεις ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών θα ζητήσει με τη συνδρομή των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Μεταφορών το υπουργείο Παιδείας.
Ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Γκεσούλης, μιλώντας στο Βήμα ανέφερε ότι από τους ελέγχους που θα γίνουν θα προκύψει και τι είδους μέτρα και παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν για να διασφαλισθεί η ασφαλής μεταφορά των μαθητών.
Επισήμανε επίσης ότι θα σταλεί εγκύκλιος στα σχολεία που θα ενημερώνει τους ιδιοκτήτες για τους ελέγχους που θα γίνουν στα μεταφορικά τους μέσα.
Το ζήτημα της ασφάλειας των μαθητών κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους επανήλθε στο προσκήνιο, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη σε σχολικό λεωφορείο στο Κάτω Χαλάνδρι, ευτυχώς χωρίς θύματα.
Ο οδηγός του σχολικού αντελήφθη έγκαιρα τη βλάβη του αυτοκινήτου και πριν εκδηλωθεί στο όχημα η φωτιά το στάθμευσε σε ασφαλές σημείο και κατέβασε κατεβάσει από αυτό όλα τα παιδιά με τη βοήθεια της συνοδού. Το σχολικό κατεστράφη ολοσχερώς, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε τέσσερα σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιόκιτς: «Αν ήμασταν στη Σερβία θα μας είχαν διώξει όλους»
- Μανιφέστο Τσίπρα: Τρεις δυνάμεις, μία συμπαράταξη και η ελπίδα για μια κυβερνώσα Αριστερά της Νέα Εποχής
- Ο Τραμπ απειλεί να αποσύρει στρατεύματα από τις «απαίσιες» Ιταλία και Ισπανία – Η απάντηση Μαδρίτης και Ρώμης
- Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε το τραύμα στο δάχτυλο του 5χρονου αγοριού
- «Σαν μεγάλο αιλουροειδές» – Η ερωτική ζωή του Άιρτον Σένα πριν το τραγικό ατύχημα
- Η στρατηγική «μην ενοχλείτε» από τον Λανουά

